• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) ve TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Gaziantep Şubesi destekleriyle AKORT Fuarcılık tarafından ilk defa gerçekleştirilecek "İnşaat, Yapı ve Gayrimenkul Fuarları" inşaat sektörünü Ortadoğu ve Afrika ile buluşturacak.

Yurtdışından çok sayıda alım heyeti, üst düzey müteahhit ve sektör temsilcisinin katılacağı eş zamanlı gerçekleştirilecek fuarlar, yerli ve yabancı firmaların kuracağı konsorsiyumlarla özellikle de Suriye'nin inşa edilmesinde etkin rol üstlenecek. 

Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Adnan Ünverdi, TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Gaziantep Şube Başkanı Gökhan Çeliktürk ve AKORT Fuarcılık Başkanı Hülya Akkaya fuar hazırlıklarını, katılım sürecini, sektör ve ülkemiz açısından fuarın önemini değerlendirdi.

04-07 Ekim tarihleri arasında Gaziantep'te ilk kez düzenlenecek fuarın Türkiye'ye ve bölgeye sektörel anlamda önemli bir canlılık kazandıracağını belirten Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Adnan Ünverdi, fuara yerel firmalarla birlikte Irak, İran ve Suriye başta olmak üzere Ortadoğu ve Afrika ülkelerinden firma temsilcilerinin, alım heyetlerinin, üst düzey müteahhitlerin, sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin katılacağı bilgisini verdi.

Ünverdi, "Tedarikçilerden müteahhitlere kadar tüm tarafların bir arada olacağı fuarımız firmalarımıza önemli fırsatlar sunacaktır. Yerli ve yabancı firma evlilikleri ile kurulacak konsorsiyumlarla firmalarımız yakın komşu ülkelerin yeniden yapılanması ve inşa edilmesine katkıda bulunabilecek. Bizler bu süreci iyi değerlendirmelidir ve bölge ülkelerinin alt ve üst yapısının inşasında çok daha etkin hale gelmeliyiz. Oda olarak buradaki paydaşlarımızla da müteahhit ve malzeme üreticilerimizin bölgede daha çok aktif olabilmeleri için bu tür organizasyonların faydalı olacağından eminiz. Bu çerçevede de yeni iş fırsatları sunmak, yatırımcılarımızı Ortadoğu ve Afrika ile buluşturmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz."dedi.

Gaziantep'in, Türkiye'nin Ortadoğu'ya açılan kapısı konumunda bulunduğunun altını çizen TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Gaziantep Şube Başkanı Gökhan Çeliktürk, Gaziantep'teki yapı ve malzeme sektörünün çok kuvvetli olduğunu, bu gücü ise yurtdışındaki firma ve yatırımcılarla buluşturmak istediklerini söyledi.

Yurtiçi ve yurtdışından çok sayıda mühendis, sivil toplum kuruluşu temsilcisini fuara davet ettiklerini dile getiren Çeliktürk, "Yanı başımızda yeniden inşa edilecek Suriye'nin lojistik merkezinin Gaziantep başta olmak üzere Türkiye olması gerekiyor. Buradan malzeme sevkiyatı yapmak, malzemecileri oraya göndermek ve aynı zamanda buradaki müteahhitlerin de dikkatini Suriye'ye çevirmekte büyük önem taşıyor. Bunu da ancak bu tür organizasyonlarla gerçekleştirebiliriz. Ayrıca bu normal bir fuar olmanın dışında fuarımız da seminerler de düzenleyeceğiz."ifadelerini kullandı.

AKORT Fuarcılık Başkanı Hülya Akkaya da Gaziantep'te ilk defa bir yapı ve inşaat fuarı düzenlemenin heyecanını yaşadıklarını ifade etti. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)