• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Bakan Gül: Hakim yardımcılığı müessesi üzerinde çalışıyoruz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Adalet Bakanı Gül, Hakim ve Savcı Eğitim Merkezi'nde yeni eğitim dönemi dolayısıyla düzenlenen programda, hakim ve savcı adayları ile bir araya geldi. Burada konuşan Bakan Gül, hakim yardımcılığı müessesi üzerinde çalışma yaptıklarını ifade etti.

Yargı Reformu Stratejisi Belgesi ve Bakanlık Stratejik Planı'ndaki önemli başlıklar arasında eğitim konusunun da yer alacağını bildiren Gül, yargı teşkilatının insan kaynaklarını geliştirmeye kararlı olduklarını, yargı mensubu ve adalet personelinin sayısal artışı yanında nitelik olarak güçlendirilmesini de önemsediklerini vurguladı.

Hakim ve savcı adaylığıyla ilgili çeşitli çalışmalar yaptıklarına değinen Gül, bu konuda yeni bir reformu hayata geçirmeyi hedeflediklerine işaret etti. Abdulhamit Gül, şöyle devam etti:

"Hakim yardımcılığı müessesesi üzerinde çalışıyoruz. Ayrıntıları üzerinde halen arayış ve tartışmalarımızın sürdüğü bu sistemde mesleğe geçiş öncesinde bir kademe oluşturmayı öngörüyoruz. Böylece yargı mensuplarının kürsüde yerlerini almadan önce belirli bir süre adalet hizmetleri içine girerek tecrübe edinmesini amaçlıyoruz."

Bakan Gül, hukuk devleti çizgisinden ve hukukun üstünlüğünden taviz verilmeden kararlar verilmesi gerektiğini vurguladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde hakim ve savcılık özlük haklarında önemli iyileştirmeler yapıldığını aktaran Gül, yargının fiziki ve teknolojik altyapısının da büyük bir dönüşüm ve yenilenmenin içinden geçerek bugünlere gelindiğini belirtti. (İLKHA) 

Bu haberler de ilginizi çekebilir