• DOLAR 32.392
  • EURO 35.145
  • ALTIN 2324.16
  • ...
İslami Kimliğin Yozlaştırılmasına Sert Tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Vatandaşlar, "bu ne biçim projedir" diyerek tepki gösterirken, STK`lar ise, eğitim adı altında İslami kimliğin yozlaştırıldığına dikkat çektiler.

DİYARBAKIR - Diyarbakır İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü`nün "Taş Atan Eller Sanatla Buluşuyor" projesi kapsamında açılan ney, gitar, bağlama ve keman gibi kursların yanında bir de bale kursu açıldı. SODES kapsamında yürütülen proje çerçevesinde 500 genç, bu kurslarda eğitilecek. 6-12 yaş arası 45 kız çocuğuna ise bale dersleri veriliyor.

 

Küçücük kız çocuklarına bale dersleri verilmesine vatandaşlar başta olmak üzere bölgedeki Sivil Toplum Kuruluşları tepki gösterdi.

 

"Bu ne biçim projedir" diyerek tepki gösteren vatandaşlar, "Batının kültürünü bize dayatanları ve bu projelerde emeği geçen herkesi kınıyoruz" dediler.

 

Hür Der Genel Sekreteri İbrahim Gökdemir, "Sanat, zarafet ve sosyalleşme adı altında masum çocukların hayâ ve iffet değerleri ayaklar altına alınıyor" derken, Sahabe-Der Başkanı Abdulhakim Avut ise, eğitim veya kültür adı altında İslami kimliğin yozlaştırıldığını ve bunun da vahim olduğunu söyledi.

 

Hür Der: "Bu Ahlaki Yozlaşmanın Bir Parçasıdır"
Hür Der Genel Sekreteri İbrahim Gökdemir, çalışmaları halkın ihtiyaç duyduğu sosyal ve kültürel faaliyetlerini karşılamaktan uzak, istihdam ile iş-aş, bilimsel ve kültürel akademik ihtiyaçlarını karşılamaktan uzak kaldığını söyledi.

 

Bu tür projelerin toplumun genel örf ve adetlerini yok etme projesine dönüştüğünü belirten Gökdemir, sözlerini şöyle sürdürdü: "İlimizde "Taş Atan Eller Sanatla Buluşuyor" SODES projesi ile 6-12 yaş arası küçük kız çocukların bale kursları ile balerin yetiştirilmesi çok vahim bir durumdur. Bale kursu ile sosyalleşme adı altında sözde çocuklarımıza zarafet kazandırmak amaçlanıyor ama biz bunu toplumu ifsat etme ve ahlaki yozlaşmanın parçası olarak görüyoruz."

 

Sanat, zarafet ve sosyalleşme adı altında masum çocuklarının hayâ ve iffet değerlerinin ayaklar altına alındığını belirten Gökdemir, "Devletin resmi kurumlarının elleriyle hazırlanan bu tür projeler halkın kültürel, dini, ahlaki ve milli değerlerini tahrip etme noktasında birleşmiş ve hatta manevi değerlerin yozlaşmasına zemin hazırlamıştır. Halkın temel sorunları göz ardı edilerek adeta bu tür kültürel sanat festivalleri ile halkımıza sorunlarını unutturmak, uyutmak ve oyalama vazifesi görmektedir" diye konuştu.

 

Sahabe Der: "Tahribattan Başka Bir Getirisi Yok"
Sahabe-Der (Sahabe Kültürünü Yayma, Yaşatma, Eğitim, Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği) Başkanı Abdulhakim Avut, kültürel zenginlik adı altında kültürel yozlaştırma yapıldığını söyledi. Sahabelerin bu topraklara gelmesiyle halkın İslami bir kimlik kazandığını ve bu kimliğin yozlaştırılması için geçmiş yıllardan beri bazı faaliyetlerin yürütüldüğünü belirten Avut, şimdi ise bu tahribatların eğitim veya kültürel adı altında yapıldığını ve bunun vahim olduğunu söyledi.

SODES`in bu projelere destek vermesi ve el ayak olmasının endişe verici olduğunu belirten Avut, "Taş Atan Eller Sanatla Buluyor" projesinin tahribattan başka bir getirisinin olmadığını ifade etti. Avut, "Bu tür projeler halkın eğitim seviyesini yükseltmez, aksine tekamülü için bir zarardır. Hangi proje olursa olsun ismi ne olursa olsun eğer Allah`ı ve Resulü`nü tanıtmayan ve buna yönlendirmeyen projeler ise sonucu hep hüsran olur. Hükümetin, İslam`ı tanıtmaya yönelik projeler uygulamaya sokması gerekir" dedi.

M. Salih Keskin - İLKHA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir