• DOLAR 32.596
  • EURO 34.8
  • ALTIN 2518.506
  • ...
"Nüfus müdürlüğündeki yoğunluğa çözüm istiyoruz"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep'te, Şehitkamil İlçe Nüfus Müdürlüğünde işlem yaptırmak isteyen vatandaşların saatlerce kuyrukta beklemesi tepkilere yol açıyor. Yaşanan aşırı yoğunluğa bir türlü çözüm bulunmadığını ileri süren vatandaşlar, bu duruma tepki gösterdi.

Şehitkamil Kaymakamlığı İlçe Nüfus Müdürlüğü önünde sabah saatlerinde yaşanan yoğunluk, nüfus müdürlüklerinde yaşanan fiziki alan yetersizliklerini ve memur sayısının da azlığını bir kez daha gözler önüne serdi. Nüfus müdürlüğündeki kalabalığın, dışarı taşması uzun kuyruklara neden oldu.

Nüfus müdürlüğünde işlemlerini yaptırabilmek için sabahın erken saatlerinden itibaren oluşan uzun kuyruklarda saatlerce sıra beklediklerini söyleyen vatandaşlar, bu durumdan şikâyetçi olduklarını ve nüfus müdürlüğü ile personelin yetersiz olduğunu, bazen yaptırmak istedikleri işlemlerin gün boyunca sürdüğünü belirtti.

Şehir merkezinde faaliyet gösteren Şehitkamil Müdürlüğü, kent merkezine yakın olması nedeniyle vatandaşlar tarafından sıklıkla tercih ediliyor. Müdürlükte yaşanan kalabalık zaman zaman dışarıya taşarken, sabah saatlerinde yaşanan yoğunluk görenleri hayrete düşürdü.

Sürücü belgesi, pasaport ve nüfus işlemlerinin bir arada yürütüldüğü nüfus müdürlüğünde yoğunluk artarken, okulların açılmasıyla ikamet adresini değiştiren ve ikamet bilgilerini güncellemek isteyen vatandaşlar müdürlüğe akın etti.

Şehitkamil Nüfus Müdürlüğüne gelen vatandaşlar, müdürlükte yaşanan yoğunluk nedeniyle müdürlük dışına uzanan kuyruk oluşturdular. Müdürlük dışına taşan yoğunluk nedeniyle vatandaşlar dakikalarca işlem sırası beklerken, müdürlük içerisinde de yığılmalar meydana geldi.

Konuyla ilgili tepkilerini dile getiren vatandaşlar, işlem yaptırmak için saatlerce kuyrukta beklediklerini ve yetkililerin bu soruna biz çözüm bulmasını istediklerini söylediler.

Adres değişikliği için 2 gündür geldiğini ve buna rağmen işlemlerini yaptıramadığından yakınan Murat Taşdelen, Nüfus müdürlüğünde yeterli personel olmadığı için bu kadar kalabalık oluştuğunu söyledi.

Taşdelen, "Çocuğumun Okulu ve adres değişikliği için geldim. Sabah saat 06:00'dan beri buradayım. Burada aşırı bir yoğunluk var. Buna bir düzleneme getirilmesi gerekir. Randevu sistemi olur farklı bir sistem olur bir düzene girmesi gerekiyor. Burada her gün sabahları kavga ve dövüş oluyor. Kaç gündür buraya gelen insanlarla konuşuyoruz. Burada sıra nedeniyle sürekli kavga dövüş oluyor. Bu durumda iyi olmuyor. Bence buna daha mantıklı bir çözüm olması gerekiyor.  Daha geniş bir yer olabilir veya internet üzerinden bunlara erişim sağlanabilir. Online sistemi olabilir. Memur sayısı zaten az. İçerde sadece 3-4 tane memur çalışıyor. Sıra numaram 672 ve önümde 70 kişi var. Benden sonra en az 300 kişi girdi. Bu kadar memurla mümkün değil bu kadar kişi yetişsin. Burası küçük memur sayısı çok az. Buna bir çözüm bulunmalıdır."dedi.

Okulların açılmasıyla birlikte yoğunlaşan bir adres değişikliğinin söz konusu olduğunu ifade eden Reşit İyibilen de "Malum bu dönem dönem oluyor. Nüfus müdürlüklerinde her zaman okul başladığında bu yoğunluk yaşanır. Herkes okullara yerleştiğinde bu sorunun biteceğini inanıyorum. Tabi vatandaşların mağdur olmaması lazım. Başka bir şey istemiyoruz. Ya memur alımında bir artışa gidilecek. Ya da daha geniş bir yere geçilecek. Buda maliyenin sorun onu biz bilemeyiz. Ülkemizin şartları da göz önündedir. İnşallah daha iyi günler olacak diye bekliyoruz."ifadelerini kullandı.

İş yerinden izin alarak geldiğini ancak saatlerce beklemesine rağmen sıranın kendisine gelmediğini ve tekrar gitmek zorunda kaldığını ifade eden İbrahim Kurt ise, "Adres değişikliği için nüfus müdürlüğüne geldim.  Genellikle okullar açıldığında bu şekilde kalabalık oluyor. Vatandaşlarda sabah saat 07.00'den beri sıraya giriyor. Bugün salı günüdür, sıra az olur diye geldim. Ama maşallah sıra yine çok. Bu soruna bir el atmaları lazım. Burası hem yol kenarı. Daha sakin bir yer olsa vatandaşda bir sorun yaşamaz. Şu an burada uzun bir kuyruk var. Yetkilerden bu konu ile ilgilenmelerini bekliyoruz."çağrısında bulundu.

Nizamettin Özaslan da "Nüfus kayıt örneği alacağım. Bu yoğunluk buranın her zamanki hali. Ben daha önce de geldim, aynı bu şekilde bir yoğunluk vardı. Tabi yazın dışarıda durmak belki sorun olmaz ama kışın millet mağdur olur. Erkenden gelip bekliyoruz. Bu sorunun çözümü ise ancak randevudur."diye konuştu.

İşlem yaptırmak için saatlerce kuyrukta beklediklerini ifade eden Halil Göçer ve Abdullah Burhan da bir dakikayı dahi bulmayacak işlemlerinin aşırı yoğunluk nedeniyle çileye dönüştüğünü ve yetkililerin bir an önce bu soruna çözüm bulmalarını istediler. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA) 




















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir