• DOLAR 32.572
  • EURO 35.041
  • ALTIN 2421.03
  • ...
‘Birliklerimizin güvenliğini arttıracağız
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BAAS Hava Savunma Sistemi tarafından yanlışlıkla düşürülen Rus uçağı ile ilgili ilk açıklamada bulunan Savunma Bakanı Şoygu, "Suriye'de düşen Rus askeri uçağının ve ölen mürettabatın tüm sorumluluğu İsrail'e ait." ifadesini kullanmıştı. 

Bugün Putin tarafından yapılan açıklamada işgal rejimine yönelik bir eleştiride bulunulmadan "Suriye`de Rus uçağının düşürülmesi trajik olayların bir zinciri gibi görünüyor. Moskova`nın tepkisi, Suriye'deki Rus birliklerinin güvenliğini arttırmak yönünde olacaktır." Şeklinde oldu

Türkiye`nin düşürdüğü Rus uçağı sürecinde sert tutumu ile diyalog kapılarını kapatan Putin mevzu kendi uçağının düşürülmesine neden olan İsrail olunca alttan almayı tercih etti ve güvenliğimizi arttıracağız açıklamasında bulundu.

Uçağın düşürülmesi konusunda ilk açıklamaları oldukça sert olan Rusların geçen süre içerisinde yumuşak bir dil kullanması dikkat çekti.

Uçak ile ilgili ilk açıklamada Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, "İsrail tarafından yapılan bu provokasyonu düşmanca olarak nitelendiriyoruz. İsrail askerlerinin sorumsuz davranışı yüzünden 15 Rus askeri öldü" dedi.

Putin ve Netanyahu görüşecek

Basına İsraili kınayan bir ifade kullanmayan Putin`inişgal rejimi Başbakanı Binyamin Netanyahu ile telefonda konuşacağı ifade edildi.

Adının açıklanmasını istemeyen İsrailli üst düzey bir diplomatik kaynak, Netanyahu ile Putin arasındaki telefon görüşmesinin "kısa bir zaman içinde" gerçekleşeceğini belirtti. 

Yerel basına konuşan bir başka diplomatik kaynak ise İsrail ile Rus siyasi ve askeri yetkililerin "sürekli temas" halinde olduğunu ifade etti. 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir