• DOLAR 32.499
  • EURO 34.596
  • ALTIN 2491.326
  • ...
Tatvan Kaymakamlığından "Şarbon" açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Çıkan haberler üzerine Tatvan Kaymakamlığı tarafından kamuoyuna açıklama yapıldı. Kaymakamlığın resmi sitesinde yapılan açıklamada, Bitlis'in Tatvan ilçesinde yapılan araştırmalar neticesinde, "Şarbon" hastalığının belirtilerine ulaşılmadığı belirtildi.

Kaymakamlıktan yapılan açıklamada, "Son günlerde sıkça gündemde olan 'Şarbon' hastalığı ile ilgili olarak ilçemiz Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından, ilçemizin merkezi ve köylerimizin genelinde gerekli kontroller yapılmış, yapılan kontroller sonucunda 'Şarbon' hastalığına rastlanmamıştır. Gıda kontrol ekiplerimizce kasap ve marketlerin, kasap reyonlarında ise aralıklarla düzenli denetimler yapılmaya devam edilmektedir. İlçemizde yapılan hayvan kesimleri ise Tatvan Belediyesi Mezbahanesi'nde resmi veteriner hekim tarafından kontrol edilmektedir." denildi.

Kesilen etlerin mühürlendirildiği vurgulanan açıklamanın devamında ise şu bilgilere yer verildi: "Mezbahane de kesilen hayvanların karkasları sağlıklı ise resmi veteriner hekim tarafından mühürlenmektedir. Bu anlamda et alırken mühürlü olup olmadığına dikkat edilmesi gerekmektedir. Halkımız, ilçemizdeki kasaplardan et alırken karkas üzerindeki mührü gördükleri takdirde gönül rahatlığıyla kırmızı et alabilir ve güvenle tüketebilirler." (Şükrü Tontaş-İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir