• DOLAR 32.382
  • EURO 35.041
  • ALTIN 2326.314
  • ...
Bingöl Belediyesi tanıtım belgeseli yayınlandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğünce hazırlanan 12 dakikalık tanıtım belgeseli, yaygın ve sosyal medya üzerinden kamuoyuyla paylaşıldı.

'Sizlere hizmet için varız' sloganıyla profesyonel ekipmanla çekimleri tamamlanan tanıtım filminde, ilin tarihi, kültürü ve coğrafik yapısından bahsedilerek kadim şehirde belediye tarafından yürütülen hizmetler anlatılıyor.

Bingöl Belediyesince son yıllarda hayata geçirilen projeler ile yapımı devam eden ve planlanan projelere ilişkin görsellerin yer aldığı belgeselde, belediyenin mali durumu, sahip olduğu araç-gereçler ve personel sayısına ilişkin de bilgi veriliyor.

Tanım belgeseline, belediyenin resmi internet sayfasından, youtube ve sosyal medya kanallarından ulaşılabiliyor.

Barakazi: "İsrafı önleyip yatırımları attırdık"

Belediye Başkanı Yücel Barakazi, belgeselin son bölümünde yaptığı değerlendirmede kaynak israfını önleyerek yatırımları arttırdıklarını belirtti.

Barakazi, "Yaklaşık 200 milyon TL borçla başladığımız borcumuz şuanda 130 milyon TL'nin altına düştü. Mali disiplin uygulayarak gerek tasarruf ederek gerekse kaynak israfını önleyerek yatırımlarımızı arttırdık. Yatırımları arttırdık. SGK ve vergi borçlarımızın olmamasına karşı ciddi boyutta yatırımlara yönelmemiz, mali gücümüzün ne kadar sağlam olduğunun göstergedir." dedi.

"Yatırımlar noktasında cimri davranmadık"

Yaklaşık 70 milyon TL yatırımla kentin altyapı ve üstyapı problemlerini çözdüklerini kaydeden Barakazi, hayata geçirilen projelerin toplam maliyetinin 120 milyonu geçtiğini vurguladı.

Barakazi, "Bunun dışında devam eden ve planlanan projelerle birlikte toplam yatırım maliyetimiz 620 milyon TL'yi aşıyor. Bitirdiğimiz ve planladığımız projelerin dışında yeni fikirler ortaya çıkacak. Yeni ihtiyaçlar ortaya çıkacaktır. Bizde bu ihtiyaçlara cevap verecek yeni projeler hazırlayacağız. Biz buna inanıyoruz, hemşehrilerimize güveniyoruz, kendimize güveniyoruz, Allah'a güveniyoruz ve İnşallah mahcup olmayacağız." İfadelerini kullandı.

Yeşil alanlara ayrı bir önem vererek belediye tarihinde rekora imza attıklarını kaydeden Barakazi, "Şehirleşmede yeşil alanlar çok önemli. Bu alanla birçok çalışmaya imza attık. Yeşil alanlara yönelik yaptığımız hizmetlere dair çarpıcı bir örneğimiz var. Bingöl 1936 yılında şehir oldu. Bu tarihten itibaren bizim dönemimize kadar toplamda 90 bin metrekare yeşil alan düzenlenmişken 4 yıllık süreç içerisinde 94 bin metrekarelik yeşil alan düzenleyerek şehrimize tüm zamanlardan daha fazla yeşil alan kazandırdık." (Nihat Kanat-İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir