• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
İpekyolu Belediyesi`nin "Kültür Gezileri" devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Van İpekyolu Belediyesi, Kültür Gezileri turlarının ilk parkurunda, 18-25 yaş aralığında toplamda bin 500 vatandaşı Karadeniz Bölgesi'nin güzellikleri ile buluştu. 100'er kişilik gruplardan oluşan gezilerde katılımcılar üç gün boyunca Ayder Yaylası, Hopa, Gelin Tülü Şelalesi, Uzun Göl, Çay Fabrikası, Ayasofya Cami ve Atatürk Köşkü gibi tarihi ve doğal güzelliklerle buluştu.

Bu çerçevedeki turlardan, İpekyolu ilçe sınırlarında ikamet eden kadın erkek vatandaşlar, Maya Kadın Yaşam Merkezi Eğitmen ve Kursiyerleri, Berivan Kültür ve Sanat Merkezi Eğitmen ve Kursiyerleri, Erçek Yaşam Merkezi Eğitmen ve Kursiyerleri, Engelsiz Yaşam Akademisi eğitmen, öğrenci ve velileri ile SODES projesi kapsamında eğitim gören kursiyerler, eğitmenleri ve Yaz Kursları kapsamında eğitim gören kursiyerler faydalandı.  

İpekyolu belediyesinin düzenlemiş olduğu Kültür Gezilerinin bir diğer parkuru da Urfa-Mardin illerine gerçekleşti.

Yapılan duyurular sonrasında yapılan başvurularla geziye katılan 25 yaş üstü kadın vatandaştan oluşan toplamda bin 500 kişi üç gün boyunca Balıklı Göl, Hazreti Eyyüb Peygamber Sabır Makamı, Hazreti İbrahim Peygamber Doğduğu Mağara, Urfa Tarihi Çarşı, Urfa Kalesi, Kasımiye Medresesi, Süryani Kilisesi, Eski Mardin, Mardin Ulu Cami, Midyat Sıla Konağı, Midyat Çarşısı, Batman Hasankeyf'in güzellikleriyle buluştu.

İpekyolu Belediyesi alt ve üst yapı hizmetlerinin yanı sıra sosyal ve kültürel faaliyetlerine de bölgenin kalkınması için aynı kararlılıkla devam edecektir. (İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir