• DOLAR 32.32
  • EURO 35.128
  • ALTIN 2296.718
  • ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Zengin fakir aynı eğitimi almalı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İnşallah 2018-2019 eğitim öğretim yılı, yeni bir doğuşun, şahlanışın arefesinde bulunan ülkemizin daha büyük atılımlara imza atmasına vesile olacaktır." Dedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

“16 YILDA BÜYÜK ADIMLAR ATTIK”
"Eğitim sistemimizin eksikliklerini gidermek, çağın gerektirdiği bir yapıya kavuşmasını sağlamak, birikmiş sorunlarına çözüm bulmak için son 16 yılda büyük adımlar attık.

“ESKİ SİSTEMİ RAFA KALDIRDIK”
Tek tipçi, yasakçı, öğrencinin tekamülü yerine formatlanmasını esas alan eski eğitim öğretim mantalitesini bir daha geri gelmemek üzere rafa kaldırdık. Eğitim-öğretim sistemini komplekslerinden kurtararak çok daha özgürlükçü çok daha demokratik çok daha sorgulayıcı bir yapıya kavuşturduk.

“ZENGİN FAKİR AYNI EĞİTİMİ ALMALI”
Zengin kadar fakir de en kaliteli eğitim-öğretim imkanına kavuşsun istiyoruz. Büyükşehirdeki imkanların en ücra köylerimize kadar ulaşmasını, 81 milyonun her bir ferdinin aynı fırsatlardan yararlanmasını istiyoruz. Son 16 yılda alt yapı konusunda atılan adımlar, meyvelerini vermeye başlamıştır. Bugün itibariyle Türkiye, eğitim-öğretim alanında artık sıçrama yapacak, yeni bir hamle gerçekleştirecek konuma ulaşmıştır.

“KİTAPLAR BASILMAYACAK DİYE PROVOKE ETTİLER”
Bu sene birileri provoke etmek istedi, dediler ki 'basmıyoruz'. Bu defa Milli Eğitim Bakanlığımız sağolsun seferberlik ilan etti ve yine bu yıl, sıralara bu kitapları yetiştirdik.

“İLİM NOKTASINDA YOKSULLUK YAŞAMAYACAĞIZ”
Türkiye artık inşallah ilim noktasında bir yokluklar ülkesi olmayacak. Bunların bir çoğunu aşacağız. Kaliteyi de teknolojiyi de hepsini inşallah yakalayan bir ülke Türkiye. Eğitim-öğretim sistemimizi, çocuklarımıza öz güven duygusu kazandıracak, atılım ruhu aşılayacak, pergelin bir ayağını değerlerimize ve ülkemize sabitleyip, diğer ayağıyla tüm dünyayı dolaşacak şekilde inşa etmeliyiz."

Bu haberler de ilginizi çekebilir