• DOLAR 32.836
  • EURO 35.453
  • ALTIN 2515.035
  • ...
Ezan yarışması Türkiye birincileri duygularını paylaştı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

"Ezanı Güzel Okuma Yarışması" Türkiye finali, evliyalar diyarı 7 bin yıllık kadim kent Bitlis'te yapıldı. 868 yıllık tarihi Ulu Camii'nde yapılan yarışmaya 10 bölgeden birinciler katıldı. Bitlislilerin yoğun ilgi gösterdiği yarışmada, farklı makamlarda okunan ezanlar mest etti. Yarışmanın sonunda Türkiye'de dereceye girenler, duygu sevinçlerini İLKHA ile paylaştı.

"Ezanı Güzel Okuma Yarışması" Türkiye birincisi olan İstanbul'dan Saffet Çalış, bu güzel organizasyondan dolayı Diyanet İşleri Başkanlığına; misafirperverliğinden dolayı Bitlis İl Müftülüğüne teşekkür ederek, yaşadığı duygunun anlatılmaz olduğunu, ancak yaşanarak anlaşılabileceğini belirtti.

Bilal-i Habeşi gibi ezan ile insanları namaza davet etmenin farklı bir duygu olduğunu dile getiren Çalış, "Çok mutluyum ve heyecanlıyım. Namaza davet niteliği taşıyan ezanı güzel okumak için elimizden gayreti sarf ediyoruz. Allah rızası için olunca tadı başka oluyor. Programın organizasyonunda emeği geçen her kese teşekkür ediyorum." dedi.

"İlk ezanı okuyan Bilal-i Habeşi örnek almak, onun gibi okuyabilmek hepimizin arzu ve isteğidir"

Yozgat'tan katılarak Türkiye ikincisi olan Resul Tekin ise duygularını şöyle paylaştı: "Tabi yarışmaya gelmeden önce eşimin, ailemin, Yozgat İl Müftülüğünün bana vermiş oldukları desteklerden dolayı kendilerine teşekkür ediyorum. Yarışmada emeği geçen Diyanet İşleri Başkanlığımızın, Bitlis İl Müftülüğünün katkılarından, bizlere göstermiş oldukları ilgiden dolayı kedilerine de çok teşekkür ediyorum. Elhemdullillah Türkiye ikincisi olduk. Özellikle birinci olan arkadaşımızı tebrik ediyorum. Rabbim nice yarışmalarda derece almayı nasip etsin inşallah. İlk ezanı okuyan Bilal-i Habeşi örnek almak, onun gibi okuyabilmek hepimizin arzu ve isteğidir. Ezanları okurken cemaatte daha etkili olabilmek, bir cemaat dahi camimize getirebiliyorsak, ne mutlu bizlere? Rabbim Bilal-i Habeşi gibi biz müezzin ve imamların seslerini daha gür çıkarsın. Seslerini daha uzaklara, daha çok cemaatimize ulaştırsın inşallah."

"Ezan, namaza davet etmekle birlikte, insanları imana davet etmektir"

Kahramanmaraş'tan katılarak Türkiye üçüncüsü olan Abdurrahim Yağcı, Kahramanmaraş İl Müftülüğüne, eşine, ailesine, arkadaş ve dostlarına desteklerinden dolayı teşekkür ederek, ezanın sadece namaza çağrı olmadığını; aynı zamanda imana da bir çağrı olduğunu söyledi.

Yağcı, "Misafirperverliğinden dolayı Bitlis İl Müftülüğüne teşekkür ediyorum. Ezan, sadece insanları Allah'ın davetine, namaza davet değildir; bilakis bununla beraber insanları imana davet etmektir. Ezan okurken tabi insanın içindeki o duygu önemlidir. İçinde bulunduğu psikolojik ve ruhi hali önemlidir. Camilerimizde ezanlarımızı icra ederken tabi ki heyecan biraz daha azdır. Burada bir yarışma düzenlendi. Bu yarışmanın adı bile bizi heyecanlandırmaya yetiyor. Elbette ezanı okuduğumuzda Asrı Sadette gidiyoruz. Peygamber Efendimizin izniyle Kâbe'nin üzerinde ezan okuyan Bilal-i Habeşi gibi okumaya çalışmak, o duyguları yaşamak çok güzeldir. Bunu aşkla yaptığınız zaman hem kendiniz etkileniyorsunuz, hem de sizi dinleyen insanlar etkileniyor. Şairin dediği gibi 'Bu ezanlar ki şahadetleri dinin temeli, ebedi yurdumun üstünde benim inlemeli.' Rabbim ezanlarımızı dindirtmesin." diye konuştu. (Şükrü Tontaş-İLKHA)


















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir