• DOLAR 32.541
  • EURO 34.834
  • ALTIN 2434.382
  • ...
Stoltenberg`den Türkiye ve S-400 açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Washington merkezli düşünce kuruluşu Heritage Vakfı'nda, "21'inci Yüzyıl'da NATO'nun önemi" başlıklı oturumda Türkiye'nin Rusya'dan S-400 hava savunma sistemleri alımına ilişkin konuştu.

Stoltenberg, "Askeri kapasitelerini geliştirme ülkelerin kendi ulusal kararıdır. NATO için önemli olan farklı sistemlerin müşterek bir şekilde çalışabilmesidir." dedi.

"Türkiye ve ABD'nin bu konu hakkındaki anlaşmazlığı çok iyi biliniyor ve bu zor bir durum." diyen Stoltenberg, "Bu konuyu defalarca Ankara ve Washington'la görüştüm ve umut ediyorum ki bir çözüm yolu bulunabilir. Türkiye'nin ABD'yle yaşadığı anlaşmazlık hepimiz için zor bir durum. ABD ve Türkiye'nin bu konu hakkındaki sorunları ikili görüşmelerle ele alıyor oluşunu memnuniyetle karşılıyorum. Türkiye en fazla terör saldırısına maruz kalan müttefiktir. Evet, S-400 ve F-35 konusunda problem ve zorluk var. Diyaloğu memnuniyetle karşılıyorum fakat aynı zamanda Türkiye'nin bütün müttefikler için rolünü de anlamamız önemlidir." diye konuştu. (İLKHA) 

Bu haberler de ilginizi çekebilir