• DOLAR 32.428
  • EURO 35.031
  • ALTIN 2325.97
  • ...
"Amacımız çocuklarımızı bilgili, kültürlü ve iyi insan olarak yetiştirmektir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

2018-2019 eğitim-öğretim yılı Güvenli Okul Toplantısı Batman Valisi Ahmet Deniz başkanlığında İl Kültür Merkezi konferans salonunda yapıldı.

Toplantıya; Vali Deniz'in yanı sıra İlçe Kaymakamları, İl Emniyet Müdürü, İl Jandarma Komutanı, İl Milli Eğitim Müdürü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü yöneticileri, ilçe milli eğitim müdürleri, okul müdürleri, okul aile birliği başkanları ile okul servisleri şoförleri katıldı.

Toplantıda okul müdürlerine hitaben bir konuşma yapan Vali Ahmet Deniz, "Çocuklarımız bizim geleceğimiz. Çocuklarımızın iyi yetişmesi, kültürlü donanımlı, vatanına, milletine sevdalı, milli ve manevi değerlerine sahip olarak yetişmesi her şeyden daha kıymetli ve önemlidir. Bizim asıl amacımız, çocuklarımızı bilgili, kültürlü ve iyi insan olarak yetiştirmektir. Eğitimin temel taşlarından biri eksik kaldığı zaman başarıyı elde etmek mümkün değildir. İlimizde eğitim çıtasını yükseltmek için takım ruhuyla tevazu ve hoşgörü içerisinde çalışmalıyız." diye konuştu.

İlde eğitimin daha nitelikli hale getirilmesi için başlatılan 'Nitelikli Eğitime Kararlı Adımlar Projesi'nin bu yıl da devam edeceğini belirten Deniz, projenin alt başlıklarını bütün eğitim paydaşlarıyla bu yılda masaya yatırılarak eksikliklerin giderileceğini vurguladı. Deniz, "Çocuğumu Seviyorum Ana Okuluna Gönderiyorum" projesiyle Batman'ın okul öncesi okullaşma oranında Türkiye'de ilk on il arasına yer aldığını belirterek, Batman Her Yerde Okuyor kampanyası kapsamında 200 bin civarında kitabın dağıtıldığını ve 20 okulumuza Z kütüphanelerin kazandırıldığını kaydetti.

Batman'a kazandırılacak İl Halk Kütüphanesi binasına ilişkin açıklamalarda bulunan Deniz, proje çalışmalarının tamamlandığını, eylül ayının sonunda ihalesinin yapılacağını ifade etti.

İlde yapımı devam eden eğitim yatırımlarına değinen Deniz, ilde bin dersliğin yapımının devam ettiğini ve 600 dersliğin yapımı için ihale süreçlerinin devam ettiğini belirterek, eğitim yatırımlarının tamamlanmasıyla birlikte Batman'da eğitim altyapısı bakımında bir sıkıntısının kalmayacağını dile getirdi.

Robotik Kotlama STEM Merkezi

Bilim Sanat Merkezi'nde açılan inovasyon merkezinde yürütülen eğitim çalışmalarına değinen Deniz, çocuklara STEM, kodlama ve robotik eğitimler verildiğini anımsatarak, fen bilimleri, matematik ve mühendislik eğitimin temeli açısında bu eğitimlerin önemli olduğunu, imkanlar ölçüsünde okullara bu tür laboratuvarların kazandırılacağını aktardı.

Okulların içerisinde ve çevresinde alınması gereken güvenlik tedbirleri, okul kantinlerinin denetimleri, temizlik, uyuşturucu ile mücadele, okul çevrelerindeki internet kafeler, denetimlerine de değinen Deniz, bunların denetimi sağlanmadan, eğitim-öğretimde başarı sağlamanın mümkün olmayacağını söyledi.

"Okul servisleri sıklıkla denetlenmeli"

Okul servislerinin denetimlerinin sıklıkla yapılmasını isteyen Deniz, şöyle konuştu: "Servis şoförlerinin denetimlerini sıklaştıracağız, Kurallara uymayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır."

"İŞKUR aracılığıyla okullara 290 özel güvenlikçi görevlendirilecek"

Okulların içerisinde ve dışında çocukları olumsuzluklara karşı korumak amacıyla İŞKUR aracılığıyla 290 özel güvenlik görevlisinin görevlendirileceğini ifade eden Deniz, özel güvenlik görevleri ile okullarda görevlendirilen emniyet mensuplarıyla birlikte okulların güvenliğini sağlayacaklarını vurguladı. (Mehmet Fatih Akgül-İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir