• DOLAR 32.603
  • EURO 34.841
  • ALTIN 2494.651
  • ...
Doğup büyüdüğü köye okul yaptı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardinli iş adamı İbrahim Kösen, Kızıltepe ilçesine bağlı, doğup büyüdüğü Yarımca (Yarımcıyê köyü) Mahallesi'ne yaz tatilinde ninesi Türkan ve dedesi Emin Kösen adına bir okul yaptırdı.10 derslikli okulun açılışı bugün yapılan törenle gerçekleştirildi.

Köy camisinde kılınan Cuma namazının ardından, okulun açılış kurdelesi kesildi.

Yapılan törenin açılış konuşmasını yapan iş adamı İbrahim Kösen, eğitimin ilk önce aileden başladığını ve okulda öğretimle devam ettiğini söyledi.

Kösen, şöyle devam etti: "Bir insana yapılan yatırım bir ülkenin geleceğine yapılan yatırımdır. Çünkü eğitim-öğretim sadece bir insanın sadece kişisel olarak gelişmesine ve niteliğinin artmasına katkı sağlamakla kalmayarak aynı zamanda içinde yaşadığı toplumun kalitesini ve refahını da arttırmaktadır. Özellikle ülkemize dışarıdan yapılan ekonomik ve politik saldırıların yaşandığı bu günlerde milli be beraberliğin yanında; eğitimin, bilimin, teknolojinin nedenli önemli olduğunu daha açık ve net biçimde ortaya çıkmıştır. Biz bu ihtiyacın giderilmesine bir katkı sağlayabilmek için öncelikle kendi köyümüzden başlayarak üzerimize düşen görevi yerine getirmeye gayret ettik. Yaz tatili dönemini verimli kullanarak 3 ay gibi kısa bir sürede 8 derslikli ilkokul ve 2 derslikli anaokulu köyümüze kazandırdık. Okulumuzun açılışının akabinde yine bölgemizde önemli bir ihtiyacı karşılayacak olan Türkiye'de sadece Ankara ve İskenderun'da bulunan bir tekno bilim koleji yapılması sözünü veriyorum.  Bunun için burada bulunan devlet erkânımızın desteğini almak istediğimi özellikle ifade etmek istiyorum."

Önümüzdeki pazartesi günü okulların bahçeleri çocuklarla cıvıl cıvıl olacağını hatırlatan Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan vekili Mustafa Yaman, "Kösen ailesinin yapmış oldukları bu yatırımla milli eğitim camiasına katkılarını deklare etmiş oldular. Kösen ailesinin Yarımca'da yapmış olduğu bu okulumuz ve bundan sonra Kızıltepe ve Mardin'de yapacağı diğer yatırımlar için kendilerine teşekkür ediyorum." dedi.

AK Parti Mardin Milletvekili Cengiz Demirkaya, açılışını yapacakları okulunun ülkeye, Mardin'e ve özellikle Kızıltepe'de geleceğin teminatı olan çocuklara hayırlı olması temennisinde bulunarak bu eserin ilçeye kazandırılmasını sağlayan hayırsever Kösen ailesine teşekkürlerini ilettiğini söyledi.

Demirkaya, okumanın ve eğitimin ehemmiyetini Kur'an-ı Kerim'den ayetlerle devam ederek, "Mensubu olduğumuz dinimizin ilk emri 'Oku' ile başlaması ve akabinde yazı malzemesi olan kalemle öğretmeye dikkat çeken ifadelerle vahyolunması, bizlere eğitim ve öğretim için okul yapmanın ne kadar önemli olduğunu göstermektedir.  Yüce Allah, Al-i İmran Suresi 92.'inci ayetinde;  'Sevdiğiniz şeylerden Allah yolunda harcamadıkça iyiliğe erişemezsiniz. Ne harcarsanız Allah onu hakkıyla bilir.' İşte okul yapmak, yol yapmak, cami yapmak, insanların faydalandıkları her işi yapmak kişinin defterine sadaka-i câriye olarak kaydedilecek ne eşsiz bir ameldir. Yine Bakara Suresi 272'inci ayette; 'Hayır olarak ne harcarsanız, kendiniz içindir. Zaten siz ancak Allah'ın rızasını kazanmak için harcarsınız. Hayır, olarak her ne harcarsanız hiç hakkınız yenmeden karşılığı size tastamam ödenir.' buyrulur. O halde geleceğimizin teminatı olan yavrularımıza bu okulu inşa etmek bu dünyaya olduğu kadar ahirete de yatırım yapmak anlamına gelir." ifadelerini kullandı.

İlk defa böyle kısa bir sürede bir okulun bitmesine muvaffak olduklarını söyleyen İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, "Çok kısa bir sürede protokolün imzalamasından 3-4 ay sonra okulun açılışını gerçekleştirmek gerçekten takdire şayan bir hadisedir. İbrahim Bey şahsında tüm ailesine ve şirket yönetimine çok teşekkür ediyorum. Bu coğrafyanın kalkınması eğitim öğretimle olur. Çocuklarımızın okulla, defter, kalemle buluşmasıyla olur. İnşallah bu okulumuzda nice İbrahim ve (babası) Kerem Kösen'lerin, nice bu coğrafyaya hizmet etmiş ve vefatından sonra da hayırla yâd edilmiş insanların yetişmesine vesile olur." temennisinde bulundu.

Kızıltepe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ahmet Odabaş, 2018-2019 eğitim ve öğretim yılının başlangıcında böyle bir açılışın yapılmasının sevindirici olduğunu belirterek, " Kızıltepe'de temel eğitimde 55 bin öğrenci, ortaöğretimde 16 bin öğrenci olmak üzere toplam 71 bin öğrenciyle 2018-2019 eğitim ve öğretim sezonunu açacağız. Okul sayımız 248,  bu sene için toplam bin 927 tane dersliğimiz mevcut. Ve derslik ihtiyacımızda temel eğitimde 300, orta öğretimde 36 olmak üzere toplam 336 tane derslik açığımız var. Milli Eğitim Bakanlığımız derslik açıklarının kapatılması için çok hızlı bir şekilde çalışıyor. İlçemizde çok büyük yatırımlar var ama bu manada İbrahim Kösen'in ve babasının Yarımca köyünde yapmış olduğu yatırım hem bizler için hem de yarımca halkı için gerçekten manidar ve anlamlıdır. Cehaletle verdiğimiz savaşa sağladıkları bu katkıdan dolayı kendilerine teşekkür ediyorum." dedi.

Açılışa Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan vekili Mustafa Yaman ve il protokolü, Kızıltepe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ahmet Odabaş ile ilçe protokolü ve çok sayıda davetli katıldı. Açılışın ardından verilen yemekle program sona erdi. (Mehmet Aslan-İLKHA)




























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir