• DOLAR 32.512
  • EURO 34.924
  • ALTIN 2422.666
  • ...
"ABD Türkiye`yi siyaseten diz çöktüremeyince ekonomik yöntemlere başvurdu"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Metin Kaya, "ABD şu an Türkiye'yi siyaseten diz çöktüremeyince ekonomik yöntemlere başvurdu. Ama dünya nedense buna suskun." dedi.

Kaya, kentte göre yerel alanda yayın yapan Özgür Haber Gazetesini ziyaret ederek burada gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

Başta Diyarbakır'da yaşanan sorun ve sıkıntılara değinen Kaya, FETÖ'den dolayı FETÖ'cü olduğu iddia edilen öğretmen ve diğer kesimler, milli piyango, kamudaki israf ve ABD'nin Türkiye'ye uyguladığı ekonomik yaptırımlar konusunda açıklamalarda bulundu.

Toplumun ahlaksızlaştırmasını sağlayan bütün olumsuzlukların ortadan kaldırılması gerektiğinin altını çizen Kaya, "Diyarbakır'ın sorunlarından bir tanesi ahlak sorunudur. Sadece Diyarbakır'a endekslemiyorum ama gençliğimiz gittikçe heder oluyor. Toplum eski toplum değil. Toplum kendi öz değerlerini yitirmiş. Ahlaki yönden çöküntü denecek seviyeye gerilemiş. Uyuşturucu kullanımı çocuk yaşına inmiş. Bütün sorunların temelinde, ahlaki yapıya sahip bir toplumun olamayışındandır. Bunlara çözüm olarak toplum yeniden İslami değerlerine dönmeli. Genelde çözüm olarak yasaklama ve cezalandırma yöntemi ile düşünüyoruz ama İslam buna cevaz vermiyor. Dikkat ederseniz İslam bir konuda ceza veriyorsa, cezaya götürecek bütün yolların ortadan kalkması gerektiğini söylüyor. Bu toplumun ahlaksızlaştırmasını sağlayan bütün olumsuzlukların ortadan kaldırılması gerekiyor. Bataklık kurutulmadan sivrisinekle mücadele etmenin anlamı olmaz." dedi.

"Toplum, yeniden bir eğitimden geçirilmesi lazımdır"

Toplumdaki değer yargılarının törpülendiğine dikkat çeken Kaya, "Bu sorunların en temelinde eğitim sistemimizin bozuk oluşu geliyor. Toplum, yeniden bir eğitimden geçirilmesi lazımdır. Biz gençlerden şikâyet ediyoruz ama zaman zaman gençler de söylenerek 'bize ne verdiniz de istiyorsunuz' diye. Bir şeyleri bilmesi lazım ki, buna karşılık bir şeyler istensin. Peki, neden bu seviyeye gelindi? Değerleri peyderpey törpülendi ve değer yargısı kalmadı. Yeniden ahlaklı ve seviyeli bir düzen için bu değerler hayat bulmalıdır." ifadelerini kullandı.

"Türkiye ekonomiyle diz çöktürülmeye çalışılıyor"

Ekonomiye dair dolar krizinden önce açıklamalarının olduğunu ifade eden Kaya, "Şu an Türkiye'ye ekonomiyle diz çöktürülmeye çalışılıyor. Diz çöktürmeye çalışan ülkeler arasında ABD ve işgal rejimi israil geliyor. Döviz krizine gelinmeden önce ekonomi ile alakalı açıklamalarımız oldu. Özellikle Müslümanların kendilerine ait bir para birimi olması gerektiğini, ABD doları ve euro ile ticaretin yapılmamasını, Müslüman ülkelerin batıya karşı bir duruş sergilemeleri noktasında hem çalışmalarımız hem de açıklamalarımız oldu. Bu sonuca gelmelerinin bir sebebi de budur." dedi.

"ABD Türkiye'ye siyaseten diz çöktüremeyince ekonomik yöntemlere başvurdu"

ABD'nin kendi siyasi gücünü ekonomik güce yansıtarak dünyaya meydan okuduğunu söyleyen Kaya, "ABD, şu an Türkiye'ye siyaseten diz çöktüremeyince ekonomik yöntemlere başvurdu. Ama dünya nedense buna suskun. Suskun olan bu ülkelere ABD daha önce diz çöktürmüş. Devletler kendi altın rezervi kadar para basabiliyor ama ABD bunun dışındadır. ABD kendi siyasi gücünü, ekonomik güce yansıtarak dünyaya karşılığı olmayan kağıt parasıyla meydan okuyor. Bütün dünyayı dolar üzerinden ticaret yapmaya mecbur bırakmış. Bu anlamda neredeyse artık ABD, muhalifi olan ülkeler İran, Türkiye ve Rusya'yı dolar üzerinden ticaret yapma mecburiyetinde bırakmış. Bu dünyayı tek bir devlet hegemonyasına almanın yöntemidir." ifadelerini kullandı.

Piyango, kamudaki israf ve toplu taşımalarda yaşanan sıkıntılara da değinen Kaya, fiziki yapısı müsait olmasına rağmen özellikle Diyarbakır'da tramvay, trambüs ve metro gibi ulaşım imkanlarının eksik olduğunu ifade etti. (Ramazan Casuk-İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir