• DOLAR 32.318
  • EURO 35.143
  • ALTIN 2291.521
  • ...
"Anız yangınlarıyla halkı zehirleyenler derhal cezalandırılmalı"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Anız yakarak Batman halkının adeta zehirli hava solumasına neden olanların derhal deşifre edilip cezalandırılmaları gerektiğini belirten Batman Sağlık ve Çevrecilik Derneği (SAĞ-ÇEV) Başkanı Sıtkı Güneş, yetkilileri acilen önlem almaya çağırdı.

Batman halkı günlerdir zehir soluyor. Özellikle Silvan ve Bismil taraflarındaki tarlalarda yakılan anızların dumanları Batman'ın havasını zehirlerken, başta çocuklar ve hastalar olmak üzere yüzbinlerce insan nefes almakta zorlanıyor.

Yaşanan duruma vatandaşların yanı sıra Sivil Toplum Kuruluşları da tepki gösteriyor.

Anız yakılarak halka karşı suç işlendiğini belirten Batman SAĞ-ÇEV Başkanı Sıtkı Güneş, halkı zehirleyen kişilerin deşifre edilip cezalandırılmaları gerektiğini kaydetti.

Çok sayıda vatandaşın kendilerini arayıp durumdan şikâyetçi olduğunu söyleyen Güneş, yetkilileri acilen önlem almaya çağırdı.

"Anız yangınları halkın sağlığını tehdit ediyor"

Anız yangınlarının halkın sağlığını tehdit ettiğini söyleyen Güneş, "Her gün onlarca vatandaş bizleri arıyor ve tepkilerini dile getiriyor. Biz de SAĞ-ÇEV olarak soruyoruz, neden şimdiye kadar ciddi bir önlem alınmıyor? Anız yangınlarından kaynaklanan dumanlar halkın sağlığını tehdit ediyor. Halka karşı suç işleniyor. Yetkililerin bu suçu işleyenleri deşifre edip etkili ve caydırıcı bir şekilde cezalandırması lazım." dedi.

"Önlemler konusunda Silvan ve Bismil kaymakamlıklarıyla ciddi bir iletişime girilmeli"

Anız dumanlarının özellikle Bismil ve Silvan taraflarından geldiğini belirten Güneş, "Önlemler konusunda Silvan ve Bismil Kaymakamlıklarıyla ciddi bir iletişime girilmeli. Oradaki yetkililer harekete geçirilmeli. Anızlar genellikle gece yarısından sonra yakılıyor. Alınacak önlemler kapsamında kolluk kuvvetlerinin o saatlerde devriye gezmesi lazım. Halkı zehirleyenleri önlemek için ne gerekiyorsa yapılmalı." ifadelerini kullandı.

"Halkımızı zehirlemeye kimsenin hakkı yok"

Hastanelerde yatan vatandaşların olduğunu vurgulayan Güneş, "Kalp hastaları var, çocuklar var, nefes darlığı çeken insanlar var. Halkımızı zehirlemeye kimsenin hakkı yok. Yetkililer bu suça dur demeli artık. Bu insanlar, anız yakanlar halkımıza karşı suç işliyorlar. En ağır ve hızlı bir şekilde cezalandırılmaları için yetkililer ne gerekiyorsa yapmalı. Halk olarak, STK'lar olarak yetkililerden beklentimiz bu." diye konuştu. (Muhammed Said Aksoy - İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir