• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Kitap okuyan müşterilerine yüzde 50 indirim yapıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şırnak Merkez Şehri Nuh Mahallesi'nde çay ocağı işleten Tayyip Uğur, kitap okuyan müşterilerine yüzde 50 indirim yaparak, insanları kitap okumaya teşvik ediyor.

İlkokul mezunu olan, halk arasında 'Gundi' olarak tanılan ve sosyal sorumluluk projesiyle kitap okuyan müşterilerine indirim yapan Uğur, kitaplarının yetersiz olduğunu belirterek, kitap desteğine ihtiyacı olduğunu söyledi.

Kitap okumayı çok sevdiği için böyle bir uygulama başlattığını altını çizen Uğur,  müşterilerinin takdiri ve desteğini topladı. Kış geldiği zaman çay bahçesini kapatacağını dile getiren Uğur, elindeki kitapları kırsal bölgelere veya kitabın zor ulaştığı yerlere ulaştıracağını vurguladı.

"Bizi bilinçlendirecek, bizi kurtaracak tek şey okumaktır"

Gençlerin "Kitap okuyana yüzde 50 indirim" uygulamasına rağbet gösterdiğini anlatan Uğur, "Şırnak'ta doğdum büyüdüm. İlkokul mezunu olmama rağmen kitap okumayı seviyorum. Kitap okuma tadını aldığım için dedim ki, herkes okusun. Çünkü bu zamanda bizi bilinçlendirecek, bizi kurtaracak tek şey okumaktır. İllaki gidip üniversite okumak veya mastır yapmak değil; önemli olan okumak, bilinçlenmek, kendini bilmek, sorgulayabilmek, anlayabilmek yargılayabilmek sorabilmek ve doğruları bilmektir. O yüzden böyle bir kampanya başlattım. Kitap okuyana çaylar yüzde 50 indirimlidir. Hatta diğer yüzde 50'sini de almıyorum. Diyorum ki bedava olsun. Yeter ki okusunlar. Allah razı olsun rağbet de var. Gençler gündüzleri geliyor. Bazen 10-15-20 kişi oturup okuyorlar. Hizmetten de memnunlar. Diyorum ki, siz bilgi edinin ben de size hizmet edeyim." dedi.

"Kitap desteğine ihtiyacım var"

Elindeki kitapların okunduğunu söyleyen Uğur, yeni kitaplara ihtiyacı olduğunu vurgulayarak şunları söyledi:

"Malumunuz Şırnak'ta iş yok. Gençlerimiz hep kaldırımlarda oturuyor. Ya gidip bir şeylere bulaşıyor ya da bir şeyler geliyor başlarına. Ben de dedim ki, öyle olacağına okusunlar. Uğraşları da bilgi edinmek uğruna olsun dedim. Kitap okumayı seviyorum. Şu anda 100'e yakın kitabım var. Hedefim daha çok kitaba ulaşmaktır. Gelen insanlar elimdeki kitapların hepsini okudular. Diyorlar ki, 'Ağabey başka kitap yok mu?' Bende diyorum ki, imkânım bu kadar inşallah olacak. Kış geldiği zaman benim çay bahçem kapanacak. Ben de bu kitapları kırsal bölgelere veya kitabın kolay ulaşmadığı yerlere ulaştıracağım. Sesim duyarlı arkadaş ve büyüklerimize gidiyorsa bana kitap desteği verseler çok iyi olacak. Beraber bir şeyler yapmış olacağız." ifadelerini kullandı.

Çay bahçesine gelip kitap okuyarak yüzde 50 indirimden yararlanan Emin Baran, "Buraya çay içmeye geldik. Kitap okuyana yüzde 50 indirimli olduğunu öğrendik. Bir öğretmen olarak ben de bunu destekliyorum. Okumanın bölgemi için çok faydalı olduğunu hepimiz biliyoruz. Bir ülkenin bir ilin veya bir yörenin gelişiminde okumanın önemini bu şekilde vurgulayarak ve böyle bir olanağın sağlanması güzel bir şey. Destekliyoruz." diye konuştu.

Çay ocağı işletmecisi Tayyip Uğur'un uygulamasını desteklediğini belirten müşterilerden Lokman Özbey, kitap okumanın insanları kötü yollardan kurtaracağını söyledi.

"Kitap okumanın, insanları kötü yollardan kurtarmak gibi amacı var"

Özbey, "Buraya gelip çay içmek ve onun yanında kitap okumak, gençlerimizi kötü alışkanlıklardan bir nebze olsun uzaklaştırmak adına güzel bir uygulama. Bu sebeple bizde Gundi kardeşimizi tebrik ediyoruz. Bu konuda diğer esnaflara da örnek olmasını diliyorum. Bunun geliştirilmesi adına biz de elimizden gelenin fazlasını yapmaya hazır olduğumuzu belirtmek istiyoruz. Bugün kötü yola giden koşulları ortadan kaldırmak için kitap okumanın birinci sebep olacağını söyleyebilirim. Çünkü kitap okumanın, insanları kötü etkinliklerden, kötü yollardan ve kötü arkadaşlıklardan kurtarmak gibi amacı var." şeklinde konuştu. (Ahmet Uçar- İLKHA)






















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir