• DOLAR 32.375
  • EURO 34.957
  • ALTIN 2325.76
  • ...
30 yıldır geçimini odun kırarak sağlıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Adıyaman'da yaklaşık 30 yıldır odun kırarak geçimini sağlayan Hüseyin Mutlu (50), ısınmada elektrik, doğalgaz ve kömür kullanımının artması ile odun kırma mesleğinin tarihe karıştığını söyledi.

30 yıllık odunculuk hayatında alın teriyle kazandığından daha güzel bir kazançla karşılaşmadığını dile getiren Mutlu, "Kişinin kısmetinde ne varsa onu bulur. Rızkı veren Yüce Allah'a karşı siz bir adım atarsanız O size dört adım yaklaşır. Elhamdülillah rızkımız kısmetimiz kadar çıkıyor ve kimseye muhtaç olmadan yaşıyoruz." ifadelerini kullandı.

İki çocuk babası olan Mutlu, çocuklarını odun kırmaktan elde ettiği helal rızık ile yetiştirdiğini belirterek "Yarının bizler için neler getireceğini bilemeyiz. İyi mi olacak yoksa kötü mü olacak onu bilecek olan Cenab-ı Allah'tır. Bize düşen vazifemizi yapmaktır." dedi.

"İşim zor olsa da ibadetlerimi aksatmıyorum"

Yazın aşırı sıcakların altında, kışın yağan yağmur ve rüzgâra rağmen çalışmak zorunda olan ve herhangi bir sosyal güvenceye sahip olmayan Mutlu, her şart ve ortamda ibadetlerini yerine getirmeye çalıştığı söyledi. Mutlu, "Yazın sıcakta odun kırarken orucumu da tutuyorum. Biraz zor olsa da ibadetlerimi yerine getirmeye çalışıyorum. Çünkü Cenab-ı Allah bu konuda yardım ediyor. Ben de kendimi çok fazla yormadan çalışıyorum. Çünkü çalışma olmayınca geçim sıkıntısından dolayı başkalarına muhtaç olma durumu söz konusu oluyor. Başkasına muhtaç olmamak için çalışmak durumundayım." şeklinde konuştu.

Günümüzde çalışmayan ve "İş yok." diyen gençlerin aslında çalışmak istemediklerini dile getiren Mutlu , "Onların amaçları sadece gezmek ve boş işlerle meşgul olmaktır. Çalışmak isteyen ve helal rızık peşinden koşan insana her zaman iş vardır. Cenab-ı Allah sizler için neyi takdir etmiş ise ona razı olun, bunun ötesinde bir şey yoktur. Yevmiye 50 değil de 20 olsun. Yüce Allah ne takdir etmişse ona razı olmak gerekir." ifadelerini kullandı. (Cemil Özdaş - İLKHA) 










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir