• DOLAR 32.373
  • EURO 35.029
  • ALTIN 2322.24
  • ...

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, ekonomideki gelişmeleri değerlendirdiği konuşmasında, önceliğin enflasyon ve faizle mücadele olduğunu belirterek "Ekimden itibaren enflasyon düşüşe geçecek." dedi.

Konuşmasında Merkez Bankasının bağımsızlığına vurgu yapan Bakan Albayrak, "Merkez Bankası enflasyonla mücadele konusunda para politikası alanında gerekli gördüğü adımı attı. Bundan sonra da ihtiyaç duyulduğunda sıkılaşma yönünde yeni adımlar atacağı mesajını verdi. Şimdi mali taraftaki en önemli husus enflasyonla mücadele, sürdürülebilir ve sağlıklı büyüme, cari açığın düşürülmesi konularında 3 yıllık iş planımız olan OVP'nin açıklanmasıdır. 20 Eylül'de açıklayacağız." ifadelerini kullandı.

"Merkez Bankasının bağımsızlığı ile ilgili tartışmalar kapandı"

Merkez Bankası'nın faiz kararının ardından bankanın bağımsızlığı ile ilgili tartışmaların kapandığını söyleyen Bakan Albayrak, "Bundan sonra bu konudaki tartışmaların hiçbir gerçekliği ve karşılığı yoktur, çok net art niyetlidir. Bu tür spekülasyonların ve tartışmaların küresel piyasalarda karşılığı olmayacaktır" şeklinde konuştu.

"Enflasyonla mücadele, tasarruf ve verimlilik esaslı çalışmalar benimsenecek"

Albayrak, kamuda büyük tasarruf ve verimlilik hamlesini sağlamak için "Maliyet ve Değişim" ofisi kuracaklarını da açıkladı. Albayrak, "Yılın sonuna kadar bütçe dengesini sağlamak adına 35 milyar TL gelir ve tasarruf sağladık. Bütçe açığı yüzde 2'nin altında gerçekleşecek. Bundan sonraki süreçte tüm bakanlarla birlikte enflasyonla mücadele, tasarruf ve verimlilik esaslı çalışmaların benimsenmesi ana ve temel hedef olacak. Hep beraber bu hedefler doğrultusunda çalışacağız." dedi. (İLKHA)