• DOLAR 32.57
  • EURO 34.911
  • ALTIN 2432.122
  • ...
Suudiler Hudeyde`yi bombaladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Birleşmiş Milletler (BM) gözetiminde, Suudilerin öncülüğündeki koalisyon birliklerince desteklenen devrik Yemen hükümeti ve Husiler arasında düzenlenmesi öngörülen ancak başlayamadan çöken barış görüşmelerinin ardından, iki aydır duran çatışmalar yeniden başladı.

Suudilerin öncülüğündeki koalisyon güçleri, Kızıl Deniz'de Husilerin kontrolündeki liman kenti Hudeyde'yi bombaladı. Stratejik öneme sahip liman kent Hudeyde'de karada da taraflar arasında yoğun çatışmaların yaşandığı belirtildi.

ABD'den Suudilere destek

Bu arada ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Suudilerin ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin Yemen'de sivil halkın daha fazla zarar görmemesi için çalıştığını öne sürdü.

Pompeo, ABD yönetiminin, Suudilerin öncülüğündeki koalisyona yönelik desteğinin süreceğini vurguladı.

Çatışmalarda 10 binin üzerinde kişi hayatını kaybetti

Yemen'de üç yıldan uzun süredir Suudiler öncülüğündeki koalisyon birliklerince desteklenen hükümet güçleri ile Husiler arasında yaşanan çatışmalarda 10 binin üzerinde kişi hayatını kaybetti.

Sağlık başta olmak üzere pek çok alanda insani kriz yaşanan ülkede, temiz suya ulaşımın olmaması, yetersiz beslenme, ilaç ve tıbbi malzemelerdeki eksiklikler gibi nedenlerle salgın hastalıklar her geçen gün daha da artıyor. (İLKHA) 

Bu haberler de ilginizi çekebilir