• DOLAR 32.331
  • EURO 35.102
  • ALTIN 2295.726
  • ...
SON DAKİKA
Erbaş: Medrese ve akademi birbirinden istifade etmeli
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Bitlis'te gelen Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, medreselerin akademiden, akademilerin de medreselerden istifade etmesi gerektiğini vurguladı.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş,  bir dizi temaslarda bulunmak üzere Bitlis'e geldi. Havayoluyla Muş'a gelen Erbaş, buradan Karayoluyla Bitlis'e geldi. Erbaş,  Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) Rektörü Prof. Dr. Erdal Necip Yardım'ı makamında ziyaret etti.

Yarın Bitlis'te gerçekleştirilecek olan "Ezanı Güzel Okuma Yarışması" Türkiye finali programına katılmak amacıyla Bitlis'te bulunduklarını söyleyen Erbaş, ilk olarak Bitlis Eren Üniversitesini ziyaret ettiklerini, üniversitenin yerleşkesini gayet güzel buldukların aktardı.

Erbaş, "Bölgenin ihtiyacına yönelik fakültelerin ve yüksekokulların gelişmesi, bölge insanının ve gençlerin bu ihtiyaca göre yetiştirilmesi önem arz ediyor. Siz de bunu en iyi şekilde yapmaya çalışıyorsunuz. Rabbim gayretlerinizi artırsın." dedi.

"Medrese akademiden, akademi medreseden istifade etsin"

Bitlis'in medreselerle meşhur olduğuna dikkat çeken Erbaş, şunları söyledi: "Dolayısıyla medrese ve akademik ilim, bilgiye ulaşmak, aralarında bir yakınlaşmayı sağlamak ve birbirlerinden istifade etmesini de gerçekleştirmek çok faydalı olur. Yani medrese akademiden, akademi medreseden istifade etsin. Yani bu şekilde daha güzel ilmi faaliyetlere adım atılmış olsun. Bunu da üniversite olarak sizler öncülük yapacaksınız." diye konuştu.

BEÜ Rektörü Prof. Dr. Erdal Necip Yardım ise Erbaş'ı üniversite de görmekten mutluluk duyduklarını ifade ederek, "Üniversitedeki fakültelerimizden biri de İslami İlimler Fakültesi'dir. Bitlis'in tarihine baktığınızda ilmi şahsiyetlerle dolu kadim bir kenttir. Biz de bu yolda ilerleme uğruna fakültemizi güçlendirmeye çalışıyoruz. O yönde de öğretim üyesi sayısı artıyor. 3'ncü yılımıza geldik, biraz geç başladığımız için henüz mezun veremedik. Bu yıl da hızlı ilerleyeceğimizi söyleyebilirim. İlk ziyaretinizi üniversitemize yapmanız, bu bağlamda çok önemli. Çok teşekkür ediyorum." dedi.

Erbaş, karşılıklı hediyeleşmelerin ardından BEÜ Merkezi Konferans Salonu'nda din görevlileriyle düzenlenen basına kapalı toplantıya geçti. (Şükrü Tontaş-İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir