• DOLAR 32.331
  • EURO 35.092
  • ALTIN 2297.849
  • ...
Bingöl`de "İŞGEM Yönlendirme Komitesi" toplantısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Fırat Kalkınma Ajansı tarafından Bingöl İl Özel İdaresi, Bingöl Belediyesi ve Bingöl TSO ortaklığında yürütülen İŞGEM Projesi'nin 4'üncü yönlendirme komite toplantısı Vali Ali Mantı başkanlığında yapıldı.

Toplantı, FKA Genel Sekreteri Abdulvahab Yoğunlu'nun yapılan çalışmalar hakkında bilgilendirme konuşması ile başladı.

Programda konuşan Vali Mantı, Bingöl İŞGEM başından beri işini ciddiyet ile yürüten bir kurum olduğunu söyledi.

Vali Mantı, "Takip edilen Avrupa Birliği projeleri özellikle istihdam konusunda ufuk açıcı ve yönlendirici bir özelliğe sahiptir. Devam eden projede artık sonlara gelmiş bulunuyoruz. Bu kapsamda binaların yapımı tamamlanarak üretime geçilecektir inşallah. Şimdiye kadar Bingöllü girişimcilerimize eğitim ve danışmanlık gibi çeşitli destekler sağlandı ve atölyeler büyük oranda girişimcilere tahsis edildi. Bir aksilik yaşanmazsa 10 Kasım tarihinde projenin tamamlanması planlanmaktadır." dedi. 

Avrupa Birliği ve yerel kaynaklardan, aktarılan mali destekler sonrasında son derece önemli bir yatırım zemini oluştuğunu söyleyen Vali Mantı, şunları söyledi:

 "Girişimcilerimize bu yatırım zemini üzerinden önemli fırsatlar sunulmaktadır. Gerek kurulacak işletmeler bağlamında ve gerekse verdiği danışmanlık hizmetleri ve paydaşları ile yaptığı başarılı çalışmalar bağlamında Bingöl İŞGEM'in önemli icraatlara imza attığını takip ediyoruz. Emeği geçen bütün çalışanlara ve paydaş kurumlara teşekkür ediyorum."

Toplantıya Vali Mantı'nın yanı sıra Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, FKA Genel Sekreteri Abdulvahap Yoğunlu, Adaklı Belediye Başkanı Zeki Işık, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Mesut İlhan, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Edip Fırat, İŞGEM Müdürü Cüneyt Çalık, KOSGEB İl Müdürü Naci Özdemir, Bingöl TSO Başkan vekili Mehmet Ekin, FKA Bingöl Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü İsa Telimen, iş dünyası temsilcileri, İŞGEM personeli ve teknik destek ekibi katıldı.

Toplantıda, İŞGEM projesi kapsamında şimdiye kadar yapılan faaliyetler değerlendirilerek, bundan sonraki süreçte yapılacak faaliyetlere yönelik planlamalar yapıldı. (Nihat Kanat-İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir