• DOLAR 32.362
  • EURO 35.346
  • ALTIN 2323.061
  • ...
Başıboş bırakılan hayvanların sahiplerine idari ceza
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Solhan ilçesinde ilçe trafik komisyonu tarafından alınan karar doğrultusunda; caddede başıboş gezen hayvanların sahiplerine 2918 sayılı kanun çerçevesinde 108 TL idari ceza yazılıyor.

Solhan İlçe Trafik Komisyonu Başkanlığınca alınan karar doğrultusunda; ilçede anayol ve cadde ile sokaklarda dolaşan başıboş hayvanlarla mücadele amacıyla, Solhan ilçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Ekibi, İlçe Tarım Müdürlüğü yetkilileri ve Belediye Başkanlığı Zabıta ekiplerince heyet şeklinde ortak bir ekip oluşturuldu.

Daha önce, ilçede başıboş gezen hayvanların tespit edilmesi durumunda hayvan sahiplerine 2918 sayılı kanun çerçevesinde 108 TL idari ceza yazılacağı ve adreslerine postalanacağı uyarısı yapılmıştı. Heyet halinde oluşturulan ekiplerin kontrollerinde günde yaklaşık bin ve bin 500 TL arası ceza yazılar yazıldığı belirtildi.

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Solhan ilçe Emniyet Müdürü Vehbi Sarıkaya, şunları söyledi:   "İlçemizde yol üzerinde ve kaldırımlarda  başıboş, dolaşan yollara, çevreye ve trafiğe zararı olan bu hayvanlarla (ineklerle) ilgili çalışmanın başladığını ve her gün kontrollerin sürüp hayvan sahiplerine 108 TL'lik cezaların uygulanacağını; vatandaşlarımızın mağdur olmamaları için hayvanlarını başıboş bırakmamaları ve Solhan ilçesinin bu sıkıntıdan kurtulması için kendilerine yardımcı olmalarını bildirilmiştir. Yollarda, kaldırımlarda, parklarda, çöp konteyner çevresinde trafiğe ve çevreye verilen bu zararın önüne kesin olarak geçme gayretinde olup bu sıkıntının çözümü için elimizden geleni yapacağız." (Nihat Kanat-İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir