• DOLAR 32.518
  • EURO 34.831
  • ALTIN 2428.977
  • ...

Batman Üniversitesi'nin proje ortağı olduğu ve Mardin İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün başvuru sahibi olduğu "Mardin İli Kültür Envanteri" projesi Dicle Kalkınama Ajansı tarafından 981 bin 157 lira 92 kuruş bütçe ile finanse edilecek olan projenin sözleşmesi imzalandı.

"Mardin İli Kültür Envanteri" projesi, Batman Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Gülriz Kozbe, İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı, Mardin Müze Müdürü Nihat Erdoğan, İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Alaaddin Aydın ve DİKA Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ'ın proje sözleşmesini imzalamasıyla resmen başladı.

Batman Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Gülriz Kozbe, Mardin turizmine çok ciddi katkıları olacak projeyi desteklemelerinden dolayı Dicle Kalkınma Ajansına ve Genel Sekreter Yılmaz Altındağ'a çok teşekkür ettiklerini söyledi.

2018 Yılı Ekonomik Altyapının Geliştirilmesi Mali Destek Programı kapsamında DİKA tarafından 981 bin 157 lira 92 kuruş bütçe ile finanse edilmeye hak kazanan "Mardin İli Kültür Envanteri" projesi, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün eş finansmanıyla toplamda bir milyon 308 bin 210 lira 56 kuruşluk bir bütçeye ile 18 ay içerisinde tamamlanması hedefleniyor.

Projenin genel amacı hakkında bilgi veren Batman Üniversitesi Rektör Yardımcısı Gülriz Kozbe, "Projenin genel amacı, dünya uluslarının ortak mirası olarak kabul edilen kadim Mardin şehrindeki taşınmaz kültür varlıkları ile sit alanlarına dair envanterin çıkarılmasıdır. Bu bağlamda 'Mardin İli Kültür Envanteri' başlıklı proje, Mardin'in tüm ilçelerindeki kültür varlıkları ile sit alanlarının tanıtımı için tek başlık altında gerçekleştirilecek olan en kapsamlı çalışma niteliğini taşımaktadır." dedi.

Batman ilinde 2017 yılında iyi bir uygulama örneği olan "Batman İli Kültür Envanteri" projesini tamamladıklarını belirten Kozbe, Batman Üniversitesi'nden bir grup akademisyeninle birlikte "Mardin İli Kültür Envanteri" projesine destek vereceklerini, envanter çalışması ile her daim çok kültürlü bir yapıya sahip olan Mardin'in envanter açısından içinde bulunduğu eksikliklerin giderilmiş olacağını ifade etti.

Kozbe, proje sonunda projenin kitaplaştırılacağını ve kültürel mirasın gelecek kuşaklara arşiv niteliğinde faydalı bir eser olarak bırakılacağını kaydetti.

Kozbe, projenin Mardin'in tanıtımına katkıda bulunmasının yanı sıra projeden elde edilen veriler ışığında turizm sektörünün yeniden şekillendirilmesi ve yeni tur güzergâhlarının oluşturularak şehrin turizm potansiyelinin arttırılmasına katkıda bulunacağını söyledi. (Mehmet Fatih Akgül-İLKHA)