• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Köy muhtarlarından yol ve kavşak tepkisi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl merkeze bağlı 8 köyün kullandığı grup köy yolunun, karayollarına birleştiği noktada kavşak olmaması sebebiyle sık sık kazaların yaşandığını dile getiren köy muhtarları, günde yüzlerce aracın kullandığı yolun karayolu bağlantısında bir kavşağın yapılmasını istedi.

Merkez Çeltiksuyu Köyü Muhtarı Yücel Gürdeğir ve Sarıçiçek Köyü Muhtarı Ahmet Aslan, günde yüzlerce aracın kullandığı grup köy yolunun karayollarına birleştiği yerde kavşak yapılmasının önemini vurgulayarak, kendi köy yollarının da plansız ve keskin virajlı yapıldığını ileri sürdü.

Kavşağın olmaması nedeniyle kazaların meydana geldiğini ifade eden Sarıçiçek Köyü Muhtarı Ahmet Aslan, "Bu yol, köylerin dışında havaalanı ile yeni yapılan Sütaş'a gidiş gelişler de dahil günlük yüzlerce araç kullanıyor. Kavşak olmadığından dolayı bir sürü kaza oluyor." dedi.

"Yarım yamalak, virajlı, kavşaksız yol olmaz"

Havaalanına kadar yeni yapılan yolun sorunlarla dolu olduğunu söyleyen Aslan, "Eski yol yine iyiydi, yeni yapılan yol 90 derece virajlı olarak yapılmış. Doğru yerden yol yapılmamasına anlam veremedim.  Hizmet yapılıyorsa düzgün bir şekilde yapılsın. Öyle yarım yamalak 90 derece virajlı, kavşaksız yol olmaz. Yoğun şekilde kullanılan yolun kazasız olması için karayollarına bağlanan noktada bir kavşak yapılması gerekiyor." diye konuştu.

"İşlek olan yolun virajlı ve kavşaksız olmasına bir anlam veremedim"

Bu grup köy yolunu 7-8 köy tarafından kullandığını belirten Çeltiksuyu Köyü Muhtarı Yücel Gürdeğir de yolun Çeltiksuyu köyünden karayolları bağlantısına kadar virajlı olarak yapıldığını söyledi.

Sürekli işlek olan yolun virajlı ve kavşaksız olmasına bir anlam veremediğini söyleyen Güreğir, şunları söyledi:

"Bu yol, havaalanı ve Sütaş yoludur. Bizim köyden buraya kadar yeni yapılmış yol komple virajı yapılmış. İşlek olan yolda bu kadar viraj yapılası gelecekte can kayıplarına neden olabilir. Biz bu durumu yetkililere daha önce söyledik yol çalışmaları yapılırken, şimdi tekrardan söylüyoruz. Bu yolun tekrardan bir düzene sokulması lazım. Önceki yıllarda kazalar oldu, şimdi grup yolundan gelip, karayoluna çıkan yolda sürücüler, karşıdan gelen araçları göremiyor. Dolayısıyla bu yolun bir kavşakla güvenli hale getirilmesi lazım."

"Hizmet yapılacaksa düzgün yapılsın"

Araç sürücüsü Ferhat Yüksel ise grup köy yolu olarak kullanılan yolun karayoluna birleştiği yerde kavşağın olmaması sebebiyle sık sık kaza yaşandığını belirterek, "Karayolundan tutun havaalanına kadar giden köy yolumuz çok kötü. Eğer hizmet yapılacaksa düzgün yapılsın." şeklinde konuştu. (Nihat Kanat-İLKHA)






















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir