• DOLAR 32.589
  • EURO 34.863
  • ALTIN 2495.46
  • ...

"Tarımda Kadın Girişimciliğinin Güçlendirilmesi" programı kapsamında hazırladığı proje ile Türkiye ikincisi seçilen Lale Basut'un "Çıtır Çileğim Projesi" hayata geçirilerek çilekler cips haline getirilmeye başlandı.

Batman'ın Sason ilçesine bağlı Kavaklı mezrasında çiftçilikle uğraşan Lale Basut'un, 2017 yılında "Tarımda Kadın Girişimciliğin Güçlendirilmesi" programı kapsamında hazırladığı ve ikincilik ödülünü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın elinden aldığı programın ödülüne, bir bankanın sponsorluğu tarafından destek sağlandı.

Proje ile 5 dekar üzerinde örnek çilek bahçesi kurulurken, üretilen çileklerin yenilenebilir enerji kaynaklarından olan güneş enerjisi kullanılarak katma değeri arttırıldığı belirtildi.

Çıtır Çileğim Projesini kendi köyünde hayata geçiren Lale Basut, "Sason'da çilek, sadece yaş olarak satılıyor. Projemin amacı, çileği kurutmak ve il içinde ve dışında pazarlamasını yaparak aileme katkı sağlamaktır." diye konuştu.

Çiftçilere büyükbaş düve dağıtımı yapıldı

Öte yandan, 2018 Genç Çiftçi Projesi kapsamında Beşiri ilçesindeki projeleri kabul edilen 11 çiftçiye kişi başı 5'er adet olmak üzere toplamda 55 adet büyükbaş düve dağıtımı törenle dağıtıldı.

Ayrıca, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından Çileği Geliştirme Projesi kapsamında Kozluk ve Sason ilçelerindeki 56 çiftçiye de 3'er adet dekarlık alanda olmak üzere toplamda 675 bin adet çilek fidesi dağıtımı yapıldı.(Mehmet Fatih Akgül-İLKHA)