• DOLAR 32.349
  • EURO 35.128
  • ALTIN 2307.867
  • ...
"Alparslan-2 Barajı`ndan cazibeli içme suyu temin edeceğiz"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, "Halk Buluşmaları" kapsamında Sunay Mahallesi sakinleri ile bir araya geldi.

Muş Belediye başkan yardımcıları ve birim amirleri ile birlikte Sunay Mahallesi'nde ikamet eden vatandaşların katıldığı buluşmada konuşan Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, Alparslan-2 Barajı'ndan kente cazibeli içme suyu temin edileceğini söyledi.

Muş'un içme suyu sorununu köklü bir çözüme kavuşturacaklarını belirten Asya, "Şehir merkezinde yaşanan su sıkıntısını ortadan kaldırıyoruz. Tarım ve Orman Bakanlığı yatırım programına aldığı proje ile Alparslan 2 Barajı'ndan il geneline içme suyu temini sağlanacak. Mercimekkale mevkiinde kurulacak arıtma tesisi ile şehre cazibeli su gelecek. Gerekli çalışmalara başlandı. Gelecek yıl bu projenin tamamlanmasını planlıyoruz." şeklinde konuştu.

"Vahşi depolama sistemine son verdik"

Çöp alanının Muş için kötü bir imaj olduğunu söyleyen Asya, "Muş-Bitlis karayolu üzerinde ve Ahmed-i Xani parkının arka tarafında belediyemize tahsis edilen boş alandaki çöp depolamasına son verdik. Katı Atık Belediyeler Birliğimizin kararı ile Korkut'un Kümbet köyünde tesisimizi kurana kadar atıkların Bitlis Katı Atık tesisine naklediyoruz. Katı Atık Aktarma istasyonunu geçen yıl kurduk. Sıkıştırma ve nakil araçları ile katı atıkları Bitlis'e gönderiyoruz. İnşallah mevcut çöp alanını da en kısa sürede ıslah ederek yeşil alan olarak hizmete sunacağız." ifadelerini kullandı. (İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir