• DOLAR 32.593
  • EURO 34.818
  • ALTIN 2423.781
  • ...
Suriyeli doktor kendini hemşerilerine adadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Suriye'de iç savaş başladıktan sonra rejim askerleri tarafından alıkonulup tutuklanan ve 5 yıl boyunca cezaevinde kalan Suriyeli Doktor Abdullah El Münir (45), 2 yıl önce cezaevinden çıktıktan sonra sınır tanımayan doktorlar aracılığıyla Türkiye'ye sığındı.

2 yıl önce Türkiye'ye gelen ve Gaziantep'e yerleşen El Münir, burada ülkelerindeki savaşta yaralanan Suriyelilerin tedavisi için İhsan ve Hizmet Derneği (İHD) tarafından kurulan 2 katlı iyilik evinde gönüllü çalışarak vatandaşlarının yarasına merhem olmaya çalışıyor.

Suriye'deki savaşta yaralanarak Gaziantep'e getirilen Suriyelilere, tedavileri boyunca yardımcı olan El Münir, iyilik evinde tedavi gören hastaların ilaç takip ve pansumanlarını yaptığını ve iyileşenlerin ise Suriye'ye döndüğünü söyledi.

"Bu merkeze her türlü hasta kabul ediliyor"

2 yıldır Türkiye'de olduğunu belirten El Münir, "Suriye'de beş yıl boyunca Esed'in zindanlarında hapis yattım. Ben 2 yıl önce cezaevinden çıktıktan sonra sınır tanımayan doktorların vesilesi ile Türkiye'ye geldim. Burada İhsan ve Hizmet Derneğine ait iyilik evine geldim. Bu merkezde Suriye'deki savaştan dolayı yaralananlar geliyor. Ben de bu iyilik evinde onlara gönüllü olarak doktorluk yapıyorum. Burası iki katlıdır. Bir katında erkekler, bir kadında da kadınlar kalıyor. Ayrıca birde fiziksel tedavi yeri var. Bu odada fiziksel tedavi görenleri tedavi ediyoruz. Bu merkeze her türlü hasta kabul ediliyor ve hastalar tedavileri boyunca refakatçileriyle ücretsiz konaklayabiliyor." dedi.

"Hastalarımızı ücretsiz tedavi ediyoruz"

Suriye'den gelen yaralılara ilk yardım tedavisi uyguladıklarını, ağır yaralı hastaları ise hastanelere sevk ettiklerini belirten El Münir, "Burada tedavi uyguladığımız yaralılar içinde durumu ağır olanları devlet hastanelerine götürüyoruz. Her hastamıza bakmaktayız. Burada hastalarımızı ücretsiz tedavi ediyoruz. Protez kol ve bacak gibi ihtiyaçları olan hastalarımıza da hayırseverlerin desteğiyle yardımcı oluyoruz. Suriye'den ve Türkiye içerisinden gelen hastalarımızı özel araçlarla hastanelere götürmekteyiz. Daha sonra ise tekrar normal hallerine dönmeleri için burada fiziksel tedavi ve rehabilitasyon uyguluyoruz. Ayrıca psikolojik sorunları olanları özellikle çocuklara psikolojik tedavi oluyoruz."ifadelerini kullandı.

Çok sevdiği doktorluğu ülkesinde yapamamanın üzüntüsünü yaşadığını belirten El Münir, ülkesindeki savaşın bitmesini çok istediğini ve bunun gerçekleşmesi durumunda mesleğini Suriye'de sürdürmek istediğini de sözlerine ekledi.

"Doktorumuz burada gönüllü olarak çalışıyor"

Suriye'den gelen yaralılara kucak açtıklarını ifade eden derneğin yetkililerinden Abdulmecid Yogun da "Biz bir yıldan bu yana burada faaliyet göstermekteyiz. Savaşta üzerine bomba düşenler veya kurşun sonucu buraya gelen, azalarını kaybeden Suriyeli kardeşlerimizi burada tedavi ediyoruz. Doktorumuz kendisi de Suriye'den gelerek Türkiye'ye sığındı. Bir seneden beri bizde kendisiyle beraber çalışıyoruz. Kendisi burada gönüllü olarak çalışıyor. Tabi kendisi burada hafif yaralı olan hastalarla ilgileniyor, ağır yaralı olan hastaları bize söylüyor. Bizde yaralıları hastaneye götürüyoruz. Bu hastanede tedavilerini yaptırıyoruz. Birçok yaralımızla kendisi ilgileniyor. Çocuklarla çocuk büyüklerle büyük oluyor. Çünkü kendi ülkesinden gelen kişilere yardımcı oluyor. Burada olmaktan çok mutlu olduğunu söylüyor. Allah razı olsun burada bizimle birlikte çalışıyor. Suriyelilerin her türlü sıkıntısını gidermeye çalışıyor."dedi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA) 










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir