• DOLAR 32.506
  • EURO 34.981
  • ALTIN 2435.104
  • ...
Siirt`te Güven ve Huzur Uygulaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye genelinde suça sürüklenmelerinin veya kaybolmalarının önlenmesi, okul ve çevrelerinde uyuşturucu ve uyarıcı madde satışının önlenmesi amacıyla Narkotik ve Jandarma ekiplerince Güven ve Huzur Uygulaması icra edildi.

"Çocuk istismarcılarına ve aranan şahıslara yönelik uygulama yapılmıştır"

Siirt İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, "Siirt İl Jandarma Komutanlığınca 11 Eylül 2018 tarihinde ilimiz genelinde 16.00-19.00 saatleri arasında okul, yurt, kurs binaları ve çevrelerinde bulunan metruk binalarda kontroller yapıldı. 21.00-23.00 saatleri arasında ise umuma çık yerlerde kafe, internet kafe, restoran, kıraathane, lokantalarda ve uyuşturucu madde satanların, çocuk istismarcıların ve aranan şahısların yakalanmasına yönelik uygulama yapılmıştır." denildi.

Açıklamada, "Siirt İl jandarma Komutanlığına bağlı trafik, asayiş, narkotik, kaçakçılık ve istihbarat birimleri olmak üzere 355 personelin katılımı ile yapılan uygulamalar neticesinde; 182 adet umuma açık mekânda ve bin 116 şahıs ile 208 araç kontrol edilmiş olup, yapılan kontrolde bir yoklama kaçağı olarak aranan şahıs hakkında işlem yapılmış, çocuklarımızın huzur ve güven içerisinde sosyal hayatına devam etmesine katkı sağlanmıştır. 2948 sayılı Karayolları Trafik Kanunu gereği çeşitli trafik eksiklikleri tespit edilen bir araca toplam 449 TL trafik cezası uygulanmış bir araç trafikten men edilmiştir." ifadelerine yer verildi. (Murat Orhan-İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir