• DOLAR 32.384
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2326.163
  • ...
Hafta sonu hava nasıl olacak?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yapılan son değerlendirmelere göre; Yurdun büyük bir bölümünde aralıklarla görülecek yağışların, Göller Yöresi, Güneydoğu Anadolu ile Afyonkarahisar, Osmaniye, Kahramanmaraş, Hatay, Ankara, Çankırı, Kırıkkale, Kırşehir, Yozgat, Çorum, Amasya, Tokat, Tunceli, Malatya, Elazığ ve Bingöl çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: İç Ege, Karadeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu`da 2 ila 4 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

RÜZGAR: Doğuda güney ve doğu, batı kesimlerde kuzey ve kuzeybatı yönlerden hafif arasıra orta kuvvette esecek.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Göller Yöresi, Güneydoğu Anadolu ile Afyonkarahisar, Osmaniye, Kahramanmaraş, Hatay, Ankara, Çankırı, Kırıkkale, Kırşehir, Yozgat, Çorum, Amasya, Tokat, Tunceli, Malatya, Elazığ ve Bingöl çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (sel, yıldırım düşmesi, su baskını v.b.) ilgililerin ve vatandaşların tedbirli olmaları gerekmektedir.

TOZ TAŞINIMI UYARISI: Güneydoğu Anadolu bölgesinde toz taşınımı görüleceğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Hava kalitesinde azalma, hafif çamur şeklinde yağış v.b.) ilgililerin ve vatandaşların tedbirli olmaları gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ çevreleri kısa süreli sağanak yağışlı geçecek.

EGE: Parçalı ve çok bulutlu, Güney ve İç Ege sağanak ve yer yer gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların öğle saatlerinde Afyonkarahisar çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; Isparta, Burdur, Hatay, Osmaniye ve Kahramanmaraş çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.
İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; sabah saatlerinde Ankara, Kırıkkale, Çankırı ve Kırşehir, öğle saatlerinde Yozgat çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Bolu, Karabük, Kastamonu ve Sinop çevreleri akşam saatlerine kadar aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Kıyı kesimlerinde sabah saatlerinde yer yer sis görülecek.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; sabah saatlerinde Çorum, öğle saatlerinde Amasya ve Tokat çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; Malatya, Elazığ, Tunceli ve Bingöl çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, kuvvetli olmak üzere sağanak ve yer yer gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Bölgede yer yer toz taşınımı görülecek.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir