• DOLAR 32.598
  • EURO 34.793
  • ALTIN 2497.777
  • ...
Prizlerle internet ağını hızlandırıyor!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 

TEKNOLOJİ SERVİSİ

Berlin`de gerçekleşen IFA 2018, dünyanın en önemli teknoloji fuarlarından biri. Özellikle ev elektroniği alanında en ilginç aletlerin tanıtıldığı, yeni geliştirilen teknolojiler ile müşterilerin ilk kez buluştuğu fuar, çok önemli bir teknoloji merkezi olma görevini üstleniyor. Bu gibi fuarlarda her ne kadar karmaşık cihazlar daha çok sükse yapıp, ilgi görüyor olsalar da, kullanışlılık ve günlük hayatta yaygınlık kazanma açısından çoğu zaman basit ama efektif çözüm öneren, sıradan görünümlü cihazlar başarılı oluyor.

BASİT AMA İŞLEVSEL

Örneğin Devolo Magic, gerek görünümü gerek inovatif açıdan çok ilgi çekici değil. Ancak işlevselliği düşünüldüğünde çok öne çıkan bir ürün. Evdeki internet ağını hızlandıran ürün, 2400 Mbps hıza çıkabiliyor. Peki, basit ama çok işlevsel bir cihaz olan Devolo Magic bu işi nasıl yapıyor? Adındaki sihir nereden geliyor? Devolo Magic, Powerline sistemini kullanarak bir ağ üzerinde çalışıyor. Powerline adı verilen ağ sisteminde elektrik prizlerine takılan herhangi bir cihaz, evin hali hazırda var olan elektrik hatlarını kullanarak internet iletişimini gerçekleştiriyor. Evet, duymak şaşırtıcı olsa da, duvarların içinden geçen, fişi takıp türlü cihazları çalıştırdığımız, bildiğimiz elektrik tesisatını internet için kullanmak mümkün.

TESİSAT UYGUN OLMALI

Son yıllarda kullanımı artan bir teknoloji olan Powerline sistemi her evde çalışmayabiliyor. Eski tesisatlarda sorun olabiliyor. Yenilerde ise bir problem yaşanmıyor. Elektrik tesisatı ile ilgili bazı şartların sağlanması gerekiyor. O yüzden böyle ürünleri almadan önce tesisatınızın uygunluğunu kontrol etmekte fayda var. Bu sistem sayesinde bir cihaz direkt internet modemine bağlanınca diğer odaların prizlerine takılan farklı cihazlar da bunun üzerinden internete bağlanıyor. Tüm cihazlar bulundukları yerde kablosuz internet bağlantısı da sunuyor.

KABLOSUZ CİHAZLARLA ENTEGRE

Devolo Magic, 2400 Mbps hız vaat ediyor. Her biri 500 metre mesafeden çeken kablosuz bağlantısı olan cihazlar, Devolo Magic sayesinde aynı zamanda birbirlerinden de haberdar oluyor. Örneğin elinizde telefonla bir odadan diğerine geçtiğinizde bağlantınız size yakın olan cihaza, daha doğrusu daha hızlı bağlantı sağlayan cihaza devrediliyor. Ürünün ne zaman piyasaya çıkacağı ya da fiyatı konusunda bir bilgi verilmedi.

Kaynak İTO

Bu haberler de ilginizi çekebilir