• DOLAR 32.595
  • EURO 34.883
  • ALTIN 2505.231
  • ...

Şanlıurfa'da gündemde olan isot üreticilerinin yerlerinin olmaması basından düşen haberlerde ve en son İLKHA'nın Urfa biberinin zorlu yolculuğu başlığıyla servis ettiği haberin içeriğinde isot üreticilerinin taleplerini dile getirmesinin ardından söz konusu üreticilere yer tahsis edilecek. 

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Meclisi, eylül ayı meclis toplantısında isot üreticilerine yönelik çok önemli bir karar aldı. İsot üreticinin tarlalarda, mahalle aralarında ve evlerin damlarında üretim yapmak yerine daha modern ve hijyenik ortamlarda çalışmaları için üreticiye 960 dönümü kapsayan bir yer tahsis edilecek.

isot üreticilerine 960 dönümlük alanın tahsis edileceğini ifade eden Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Nihat Çiftçi, "Tahsisini yapacağımız 960 dönümlük alan inanıyorum ki isot işletmeciliği ile ilgilenen tüm aileler için gelecek anlamında bir vizyon olur. Çünkü bu yerimiz düzeltildikten sonra kurutma ve işletme tesisinin de kurulması ile daha hijyenik bir şekilde üretimler yapılabilecek. Bugüne kadar mahalle aralarında, tarlalarda ve damlarda isot kurutma alanları oluşturulmuştu. Bundan sonra Şanlıurfa gibi turizm şehri olan bir şehre bu görüntüler yakışmıyor." dedi.

"Şanlıurfa'da İsot Festivali düzenlenecek"

Şanlıurfa'da ekim ayında bu yıl ikincisi düzenlenecek olan İsot Festivali için tüm hazırlıkların devam ettiğini ifade eden Çiftçi, İsotun tarladan sofraya kadar olan serüveninden, isot yemeklerine ve konserlere kadar geniş bir yelpazede festivalin değerlendirildiğini ifade ederek, "Şanlıurfa'nın her türlü değerine sahip çıkarak, şehrimize katma değer olarak geri dönüşümünü yapmak bizlerin asli vazifelerindendir. Bunun bilincinde olan Büyükşehir kadroları çalışmalarına devam ediyor." şeklinde konuştu. (Hüseyin Sayhar-İLKHA)