• DOLAR 32.565
  • EURO 34.903
  • ALTIN 2427.263
  • ...
Dünya`nın dikkatinin İdlib`de yoğunlaşmasını arzu ediyoruz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gençlik Parkı Başkent Tiyatrosu Salonu'nda düzenlenen AK Parti Siyaset Akademisi 18. Dönem Sertifika Töreni'ne katılan AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin burada yaptığı konuşmada “Bütün Avrupa ve dünya kamuoyunun dikkatinin İdlib'de yoğunlaşmasını arzu ediyoruz. Oradaki gelişmelere kayıtsız kalmayacağımızı da buradan bir kez daha ifade ediyoruz." dedi.

"İdlib'te bir insani dramın arefesindeyiz"

Fatih Şahin, Suriye'de, Mısır'da kan ve gözyaşının durmadığına işaret ederek, İdlib'deki gelişmeleri takip ettiklerini belirtti. "İdlib'de bir insani dramın arefesindeyiz." diyen Şahin, Türkiye'nin sınırlarının ötesindeki ve gönül coğrafyasındaki hiçbir drama bugüne kadar seyirci kalmadıklarını anlattı.

Şahin, şunları kaydetti:

"Türkiye'nin sınırlarının tehdit altında olması demek, Türkiye'nin tehdit altında olması demektir. Türkiye'nin tehdit altında olması demek, Avrupa'nın tehdit altında olması demektir. Bütün Avrupa ve dünya kamuoyunun dikkatinin İdlib'de yoğunlaşmasını arzu ediyoruz. Oradaki gelişmelere kayıtsız kalmayacağımızı da buradan bir kez daha ifade ediyoruz."

Suriye'den gelen 4 milyona yakın muhaciri de Türkiye'de misafir ettiklerini dile getiren Şahin, yeni göç dalgalarının oluşmasına izin vermemek adına, askeri ve insani tedbirleri alacaklarını söyledi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir