• DOLAR 32.569
  • EURO 34.922
  • ALTIN 2430.809
  • ...
Etiyopya 2011 yılına girmeyi kutluyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bu yıl ki "Yeni Yıl" etkinliklerinde Etiyopyalılar "birleşelim ve bağışlayalım" temasıyla kutlamaya hazırlanırken, başbakan Abiy Ahmed'in de aralarında bulunduğu üst düzey hükümet yetkililerinin yeni yılı Milenyum Salonun'da karşılayacağı belirtildi.

Kendilerine özgü bir takvim kullanan Etiyopyalılar, Miladi takvime göre Eylül'ün 11'i ya da yıldaki saat farkı nedeniyle dört yılda bir eylülün 12'sine denk gelen yeni yılın ilk gününü Enkutatash olarak adlandırıyorlar.

Dünyanın güneş etrafındaki döngüsüne bağlı olarak oluşturulan Etiyopya takvimi, 30 günden oluşan 12 ay takvimini kullanıyor, geriye kalan 5 ve 4 senede bir gelen 6'ncı gün içinse 13'üncü ay bulunuyor.

Etiyopya'da yeni yılın 11 Eylül'e denk gelmesinin nedeni olarak yağmur mevsiminin sona ererek tarlaların papatyalarla altın sarısına bürünmesi gösteriliyor.

Öte yandan yakın bir zamanda Eritre ile barış anlaşması imzalayan Etiyopya, bu yıl ki kutlamalara Eritre ordusundaki yetkilerle girmeye hazırlanıyor.

Etiyopya Başbakanı Abiy Ahmed, yaptığı açıklamada, kutlamaları her iki ülke askeri yetkililerin beraber yapacak olmasının, daha çok birlik ve barışın temini için olduğunu söyledi. (İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir