• DOLAR 32.598
  • EURO 34.799
  • ALTIN 2498.054
  • ...
Bir kez daha boğuldular
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batı emperyalizminin 300 yıldır sömürdüğü Afrika kıtasında kitlesel göçler kitlesel ölümlere dönüştü. Açlık,savaş ve hastalıklardan dolayı binlerce yıldır yaşadıkları terk etmek zorunda kalan Afrikalıların sonu Akdeniz`de boğulmak oluyor.

Köhne teknelerle Avrupa`ya varmaya çalışan Afrikalı mazlumlar bazen dev dalgaların bazen İtalyan sahil güvenlik botlarının müdahalesi sonucu gemileri batırılarak, dalgalara kapılıyor ve yaşama veda ediyor.

Yıllardır hiç değişmeyen bu acı son bir kez daha tekrarlandı.

Sınır Tanımayan Doktorlar Örgütü, Libya açıklarında göçmen taşıyan iki lastik botun batması sonucu 100'den fazla kişinin öldüğünü açıkladı. Örgüt, botların 1 Eylül'de yola çıktığını ancak patlayarak battığını duyurdu.

Denizden kurtarılan 276 kişi, başkent Trablus'un güneydoğusundaki El Hums limanına getirildi. 

Kurtulanlardan bazılarının zatürreye yakalandığı ve bazılarında da sızan yakıttan vücutlarında yanıklar oluştuğu haber veriliyor.

Önceki yıl Batılı Devletlerin mülteciler Avrupa`ya ulaşmasın diye botlarını batıdıkları kamuoyuna yansımıştı. Bu faciada batılıların direk rolü olup olmadığı henüz netleşmese de yaşanan göçlerin sömürgeci politikaların bir sonucu olduğu son derece net.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir