• DOLAR 32.369
  • EURO 35.027
  • ALTIN 2325.78
  • ...
Batı`dan ‘Han el-Ahmar` çağrısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İşgalciler geçen hafta, Ma`ale Adumim ve Kefar Adumim yerleşim yerlerinin yakınında bulunan bir Bedevi bölgesi olan Han el-Ahmar Köyü için yıkım kararı çıkarttı. İşgal mahkemesi bu kararla daha önce silahla gerçekleştirdiği gaspı bu kez sözde mahkemeler eli ile sürdürme politikasına geçti. 35 Bedevi ailesinin çadır ve barakalarda yaşadığı bu köy sözde yasal gerekçelerle yıkılacak.

İslam dünyasının yaşadığı kaos ortamından dolayı Filistin mücadelesi ile ilgilenemediğinin bir delili olan bu karara tepki bu kez farklı bir yerden; Batı`dan geldi.

İsrail Yüksek Mahkemesinin orduya yıkım yetkisi verdiği bu süreç ile ilgili Almanya, Fransa, İtalya, İspanya ve İngiltere ortak açıklamada bulundu. Yapılan ortak açıklamada, “AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Mogherini`nin Han el-Ahmar köyünü yıkma planına devam etmemesi çağrısını tekrarlıyoruz. Bu yıkım ve sonucunda insanların evlerini kaybetmesi, çocuklar da dahil olmak üzere bu bölge sakinleri için son derece tehlikeli olacağı gibi iki devletli çözüm beklentisi üzerinde de olumsuz etkileri olacak” ifadeleri yer aldı.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir