• DOLAR 32.386
  • EURO 35.096
  • ALTIN 2326.584
  • ...
İngiltere`den Rusya ve İran`a İdlib çağrısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İngiliz Parlamentosu`nun alt kanadı Avam Kamarası'nda milletvekillerinin İdlib ile ilgili sorularını yanıtlayan Alistair Burt, “Rusya ve Suriye rejiminin İdlib'e ve mücavir alana sığınan yaklaşık 3 milyon sivilin hayatını riske atan askeri operasyonundan son derece kaygılıyız” dedi.

Ülkesinin Türkiye ve BM`nin İdlib'de bir katliamı önlemeye dönük diplomatik girişimlerini desteklediğini belirten Burt, İngiliz makamlarının Türkiye ile temasta olduğunu söyledi.

“Rusya ve İran'ın, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geçen hafta Tahran zirvesinde yinelediği ateşkes çağrısını reddetmesi son derece üzücü” diyen Burt, sözlerine şunları ekledi:

"Rusya ve İran, İngiltere'nin Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinde aynı gün başkalarının yaptığı benzer çağrıları da reddetti. Onları(Rusya ve İran) yeniden düşünmeye ve insan elinden çıkacak herhangi bir felaketten kaçınma için müzakere edilmiş bir yol bulmaya çağırdık. Suriye rejiminin kimyasal silah kullanması halinde hızla hareket edecektir.Rusya (Suriye'de) rejimin askeri harekatına yıkıcı destek vermeyi bitirmeli ve bunun yerine gerilimin azalması ve siyasi çözüm için destek vermeli.”

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir