• DOLAR 32.511
  • EURO 34.836
  • ALTIN 2490.85
  • ...
İfsat Festivali - Islah Hareketi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - "Doğu`nun ilk ve tek gençlik festivali Gezgin Fest Van" sloganıyla düzenlenen festivalle gençlerin ifsat edilmeye çalışıldığına dikkat çeken siyasi parti ve STK temsilcileri, halkın inancına ve kültürüne uygun etkinliklerin yapılması gerektiğini ifade ettiler.

“BİZİM ÜZÜNTÜMÜZ İDARECİLERİN BU FESTİVALİ TEŞVİK ETMESİDİR”

Festivalin iptal edilmesi için yetkililer nezdinde girişimlerde bulunduklarını ve basın açıklamaları düzenlendiğini hatırlatan HÜDA PAR Van İl Başkanı Fevzi doğan, "Doğu bölgesinde böyle bir festivalin yapılması tamamen neslimizi zehirlemeye, yok etmeye, güzel gençliğimizi bitirmeye yönelik bir ifsat çalışmasıdır. Bizim üzüldüğümüz nokta yerel idarenin, hükümetin, yetkili kurum ve kuruluşların bu gibi bir ifsat hareketine destek vermeleri ve sabah saat dörde kadar servis noktaları oluşturmaları, teşvik etmeleri, reklam yapmalarıdır. Sözün bittiği yerdeyiz. Biz inanıyoruz ki bunu başaramayacaklar, bu güzel neslimizi bozamayacaklar."  dedi. Doğan, şunları söyledi: "Diğer taraftan festivalin Akdamar Adasındaki ayinle aynı zamana denk getirilmesi, bunu aynı kareye koyduğumuzda aslında ifsat hareketinin ne kadar geniş boyutlu olduğunu görüyoruz. Bizler bu gibi ifsat hareketlerine karşı elimizden gelen tüm gayreti sarf edeceğiz."

“İFSAT ÇALIŞMALARI DOĞU'YA SIÇRADI”

Saadet Partisi Van İl Başkanı Özay İlhan, "Gevaş`ta yapılan festivalin, bu bölgedeki ahlaki değerler ile uyuşmayan fuhuşun, alkolün her türlü ahlaksızlığın zirve yaptığı bir ortamda, gençleri kızlı- erkekli ortamda toplayıp, toplumu ifsat etme çalışmasının en büyük vücut bulmuş hali olduğunu söyledi. Van'ın, Türkiye'nin inanç noktasında toplumunun dindar olduğu şehirlerden biri olduğunu ifade eden İlhan, "Batı illerinde hali hazırda devam eden ifsat çalışmaları, bugün Doğu'ya da sıçramıştır. " diye konuştu.

“ZEHİRLENEN BİR NESİL YETİŞTİRİLİYOR”

Festivalin misyonerler için fırsat olduğunu, Akdamar Kilisesi`de gerçekleştirilen ayinle aynı gün yapılan festivalde farklı planların olduğuna dikkat çeken, Mustazaflar Cemiyeti Van Şube Başkanı Recep Karabulak, “Devletin şu an başındaki hükümet yetkilileri sürekli dindar nesil ile ilgili projeler, söylemler içerisindedirler. Buna rağmen şu yapılanlar ciddi bir tezat teşkil ediyor. Van'da zehirlenen bir nesil yetiştiriliyor. İfsat edilen bir gençlik yetiştiriliyor. İfsat edilen, zayi edilen, yok edilen bir gençliğin önüne geçmek istiyorsanız bu festival ve buna benzer festivallerin önüne geçilmesi lazım.” dedi.

“ISLAH ÇALIŞMASI İÇİN BİR ARAYA GELMELİYİZ”

İsra-Der Van İstişare Kurulu Başkanı Yunus Kuşan, Van`da ve doğu bölgesinde Müslümanlar üzerinde oynanan oyunların, Müslümanların sessizliğinden kaynaklandığını söyledi. Müslüman aile, dernek ve cemaatlere birlik ve beraberlik çağrısında bulunan Kuşan, "İfsat ediciler kendi çalışmalarını yapacaktır, ıslah ediciler de kendi çalışmalarını yapacak. Eğer ıslah edicilerimiz, ifsat ediciler kadar güçlü, genele hitap edecek bir çalışma yapamıyorsa tabii ki onlar istedikleri kitleye istedikleri mesajı verecekler. Islah çalışması için bir araya gelemeyenler ifsat çalışması için bir araya gelenlere engel olamazlar; bu sünnetullahtır." şeklinde konuştu.

"FESTİVALİN ARKASINDA MİSYONERLERİN OLDUĞU APAÇIK ORTADADIR"

İslami camialar olarak bölgede daha aktif çalışma sergilemek zorunda olduklarını ifade eden Van İnsan ve Medeniyet Hareketi Yönetim Kurulu üyesi Erhan Şengül, "Bu tür festivaller tamamen bir projenin ürünüdür. Bu tamamen ahlaksızlığın normalleştirilmesi olayıdır. Yetkililerin özellikle böyle bir programa sessiz kalmaları hatta dolaylı yoldan desteklerinin olduğu bizi de üzmekte. Bu festivalin arkasında misyonerlerin olduğu apaçık ortadadır. İslami çalışmalarımıza devam edip, çocuklarımızdan ve en yakınmalarımızdan başlayıp bu çalışmaları en üst seviyeye kadar götürmezsek, bunlar gelip gençliğimizi yok etmek için her türlü çalışmayı yapacaklar. " dedi. (Yunus Tuğrul-İLKHA)

ISLAH HAREKETİ

BATMAN - "Hayat Namazla Güzeldir" sloganıyla Kur'an Nesli Platformu tarafından ilan edilen "Ağustos Ayı Namaz Ayı" etkinlikleri kapsamında iki haftada namaz eğitimini başarıyla tamamlayan 7-10 yaş arasındaki binlerce çocuk için Batman'da program düzenlendi. Batman sokaklarını adeta bayram yerine çeviren çocuklar namazla tanışmanın sevincini yaşadı.

Batman'da yaklaşık 100 noktada 15 günlük namaz öğretimi programıyla namazla tanıştırılan 2 bini aşkın 7-10 yaş arası kız ve erkek çocuk, aileleriyle birlikte şehrin farklı bölgelerinde toplanarak programın yapıldığı alana doğru bir yürüyüş gerçekleştirdi.

ÇOCUKLAR YÜRÜDÜ BATMANLILAR HAYRANLIKLA İZLEDİ

Yürüyüş esnasında binlerce kız ve erkek çocuğu ellerinde; "Namazsız yaşanamaz", "Namaz cennetin anahtarıdır", "En güzel amel, vaktinde kılınan namazdır", "Namaz dinin direğidir", "Namaz evin bereketidir" adlı pankartlar taşıyıp, "Namaz dinin direğidir" sloganları attı. Çocukların namaz yürüyüşü, çevredeki vatandaşlar tarafından da büyük bir beğeni topladığı görüldü. "Çocuklara namaz öğretme ve sevdirme" programı kapsamında Hürriyet Mahallesi'nde bulunan Şerzan Kurt Parkı'nda saat 17.00'de düzenlenen "Hayat Namazla Güzeldir" final etkinliğine; STK temsilcileri, kanaat önderleri, namaz öğrenen çocuklar ve aileleri katıldı. Program Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

“TOPLUMUMUZUN KANAYAN YARALARINA ÇÖZÜM BULMA AMACINDAYIZ”

Programın açılış ve selamlama konuşmasını yapan Kur'an Nesli Platformu Bölge Koordinatörü Kenan Çaplık, amaçlarının nesli Kur'an-ı Kerim ile buluşturmak olduğunu söyledi. Çaplık, "Kur'an-ı bir bilinçle bütün toplumun yeniden inşa edilmesi, Asr-ı Saadetin özlemiyle yeni Asr-ı Saadetler inşa etme yolunda, inşallah bu güzel çocuklarımız ve velilerimizle bir başlangıç yapıldı. Bu karanlık asrın çözümü de Kur'an'dır. Kur'an'ın bir reçete olarak yeniden anlaşılması, okunması ve hayata tatbik edilmesidir. İşte Kur'an Nesli Platformu, Kur'ani bir bakış açısıyla toplumumuzun kanayan yaralarına, sorunlarına bir çözüm bulma amacındadır." dedi.

“ÇOCUKLARIMIZ NAMAZ İLE MÜDAVİM OLMALI”

Etkinlikte velilere çağrıda bulunan Çaplık, çocukların İslami bir bilinç ile yetiştirilmesi noktasındaki gayretlerinin devam etmesini istedi. Çaplık, konuşmasına şöyle devam etti: "Sizin gibi değerli velilerimizle gelecek nesli inşa etmede, Kur'ani bir bilinç aşılamada ve namaz kılan bir nesil, bir gençlik yetiştirilmesi noktasında bugün iradenizi, kararlılığınızı ortaya koydunuz. Bu kararlılığınız için sizlere teşekkür ediyoruz. Bu kararlılığınızın devam etmesini istiyoruz. Sadece bugün bu namaz etkinliğiyle değil, sürekli olarak çocuklarımızın namaz ile müdavim olmasını sizlerden istirham ediyoruz."

“ALLAH'A OLAN ŞÜKRÜMÜZÜ NAMAZLA BEYAN EDELİM”

Günün anlam ve önemine binaen bir konuşma yapan Kur'an Nesli Platformu Batman Koordinatörlüğü namaz eğitmenlerinden Rıdvan Yıldırım, çocukların namazı öğrenmekle hayatlarına bir önem kattıklarını kaydetti.

Yıldırım, "Bilmelisiniz ki namazı öğrenmekle hayatınıza büyük bir önem kattınız. Sizi tebrik ve takdir ediyorum. Namaz temizliktir, namaz arınmaktır. Namaz müminin miracı, Allah'a ulaşan yoldur. Yine namaz Allah'a boyun eğmektir. Peygamber Efendimiz buyuruyor ki, 'Namaz dinin direğidir.' Sevgili çocuklar bilelim ki hayatımızda namaz yoksa hayatımızın bir anlamı da yok demektir; her şeyimizi kaybetmiş, iflas etmişiz demektir. Namazsız bir beden kirlidir, ölüdür ve huzursuzdur. Bu nedenle diyoruz ki, namazlarımıza önem ve ehemmiyet gösterelim. Beş vakit namazımızı mümkünse camide eda edelim. Allah'a olan şükrümüzü namazla beyan edelim." diye konuştu. Etkinliğe katılan çocuklara başarı belgesi verilmesinin ardından namaz eğitimini tamamlayan çocuklar cemaatle 2 rekât şükür namazı kıldı. Program, yapılan dua ile son buldu. (Mehmet Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir