• DOLAR 32.513
  • EURO 34.62
  • ALTIN 2500.28
  • ...

Siirt Tarım ve Orman İl Müdürlüğü bünyesinde kurulan Fıstıkçılık Birimi, fıstık yetiştiriciliğinde hastalık ve zararlılar ile mücadele, toprak analizi sonuçlarına göre gübreleme ve fıstık yetiştiriciliğinde sulamanın önemi konularında bilgi verilerek üreticilerin fıstık bahçelerini ziyaret etti.

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü yaptığı açıklamada, birimde görevli teknik elemanlarca Siirt merkeze bağlı İnkapı, Kayaboğaz, Koçlu köyleri ve Şirvan ilçesine bağlı İkizler köyü Nergizli mezrasına gidilerek fıstık üreticilerine, yetiştiricilikte hastalık ve zararlılar ile mücadele, toprak analizi sonuçlarına göre gübrelemenin önemi, fıstık yetiştiriciliğinde sulamanın önemi konularında bilgi verildiğini açıkladı.

Bu yıl fıstık bahçelerinde salgın olarak baş gösteren hastalıkların, üretimde verimin ve kalitenin ciddi oranda düşmesine neden olduğuna dikkat çekilen açıklamada, hastalıkla mücadele konusunda çiftçilerin bilgilendirildiğine belirtildi.

Açıklamada, "Karazenk Hastalığı ile ilgili hem kültürel hem de kimyasal mücadele yöntemlerinin en uygun anda ve şekilde nasıl yapılacağı hakkında bilgi vermek amacıyla üreticilerimizle bir araya gelindi. Ayrıca fıstık ağaçlarımızın kökten kurumasına sebep olan Capnodis spp.'nin (Fidan Dip Kurdu) zararlarını önlemek için yapılacak uygulamalar hakkında fıstık üreticileri bilgilendirildi." ifadelerine yer verildi. (Murat Orhan-İLKHA)