• DOLAR 32.603
  • EURO 34.881
  • ALTIN 2496.13
  • ...

Mongok, Kale, İncebel, Mehmetcan ve Pamukluk bağlarında yetişen Muş üzümüne rağbetin büyük olduğunu söyleyen yetiştiriciler, üzümlerin yaklaşık 2 ay boyunca tezgâhlarda kaldığını söylediler.

Muş üzümünün özel müşterilerinin de olduğunu aktaran yetiştiriciler, üzümler tezgâhlara çıktıktan sonra farklı illerde yaşayan akrabalarına da gönderdiklerini, bazı vatandaşlarında memlekete gelmek için hasat dönemini beklediklerini belirttiler.

Kendi bağında üzüm yetiştiren Muhammed Güngür, yetiştirdiği üzümler ile armutları marketlere sattığını aynı zamanda cadde üzerinde sattığını söyledi. Üzümün kilosunu 6 TL armutları da 7 TL'ye sattığını belirten Güngör, vatandaşların yerli ürünlere yoğun ilgi gösterdiğini söyledi.

Yerli ürünlerin, özellikle üzümün, tezgâha çıktığı ilk günden itibaren ilgi gördüğünün kaydeden Güngör, "Muş üzümü ilimizden başka yerde yetişmiyor. İlimize has olan üzümler her yıl olduğu gibi bu yıl da oldukça fazla ilgi görüyor. Bu üzümler diğer üzümlerden daha pahalı olmasına rağmen tadından dolayı daha çok ilgi görüyor. Normal üzümü fazla yiyemezsiniz sizi rahatsız eder ama Muş üzümünü istediğiniz katar tüketebilirsiniz. İnsanları rahatsız etmediği gibi birçok faydası vardır." diye konuştu. (Ayetullah Tarhan - İLKHA)