• DOLAR 32.517
  • EURO 34.968
  • ALTIN 2433.248
  • ...
Tamamlanmayan yol vatandaşı çileden çıkardı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep'te bir yıl önce yapımına başlanan ve bir türlü tamamlanmayan yol genişletme çalışmaları nedeniyle toz toprak içinde kalan vatandaşlar, çalışmaların tamamlanmasını istiyor. Uzun süredir hiçbir çalışmanın yapılmadığı yolda araçlar güçlükle ilerlerken, yol kenarlarındaki zeytin ve fıstık bahçeleri ise tozdan dolayı büyük bir zarar gördü.

Toz nedeniyle yolda zaman zaman kazalarda yaşanıyor. Merkez Şehitkamil, Nizip ve Yavuzeli ilçelerine bağlı köy sakinlerinin aktif olarak kullandığı yolda dün fıstık işçilerini taşıyan kamyonetin devrilmesi sonucu 3'ü ağır 17 kişi yaralanmıştı.

Yol genişletme çalışmalarının aradan geçen bir yıla rağmen halen tamamlanmasına tepki gösteren ve yolların bozuk olması nedeniyle mağdur olduklarını belirten vatandaşlar, 24 Haziran seçimlerinde söz verilmesine rağmen yollarının yapılmadığını ve siyasetçilerin sadece seçim döneminde oy istemek için köylerine uğradıklarını ileri sürdüler.

Uzun süredir devam eden çalışmaların kendilerini zor durumda bıraktığını belirten vatandaşlar, 100'e yakın köyü birbirine bağlayan yolun aşırı derece tozlu ve bozuk olduğunu, trafiğin yoğun olduğu yolda toz bulutları arasında kaldıklarını belirterek, çalışmanın bir an önce tamamlanmasını istiyorlar.

Yapımı yarıda bırakılan yoldan dolayı tepki gösteren vatandaşlar, belediyenin büyük bir ölçüde yapmış olduğu yolu tamamlamamasının köy sakinlerini ve yolu aktif olarak kullanan araç sahiplerini rahatsız ettiğini belirttiler.

"Bu şekilde bırakmamaları lazım"

Yollar bozuk olduğu için vatandaşların rahat bir şekilde yolu kullanamadığını belirten İbrahim Çakmak, "Bu yol yaklaşık bir senedir bu şekildedir. Araç kullanmayı bırakın bu yolda araba yoldan çıkıyor. Böyle bir belediyecilik olmaz. Oy zamanı geldiğinde köylerden yüzde 100 oy çıkar. Ama çalışmaya gelince de hep zengin bölgeye yapılıyor. Fıstık ve elma ağaçları hepsi toz içinde kalmış. Bu şekilde olunca meyve fiyatları da düşüyor. Belediyenin en kısa zamanda bu yolu yapması gerekiyor ve bu şekilde bırakmamaları lazım. Bir seneden beri bu yol yapılmıyor. Biz dolaşıyoruz, başka yerlerde yol yapımları 2-3 ay sürüyor. Ama bu yol bir yıl oldu, bitmedi." dedi.

"Araçlarımız hurdaya döndü"

Yolun bozuk olmasından dolayı araçlarının hep hasar gördüğünü söyleyen Abdulkadir Aslan da "Yolu görüyorsunuz rezil. Arabanın ön düzeni diye bir şey kalmıyor. Arabamız hurda haline dönmüş. Biz bu durumdan şikâyetçiyiz. Bir an önce bu yolu yapsınlar. Bir şerit daha yapsalar yine yeterlidir. Çünkü bu yolda diğer araçlarla karşılaşıyoruz, tozdan dolayı arkadan gelen arabayı görmüyoruz, bundan dolayı kazalar yaşanabilir. Çünkü tozdan önümüzü göremiyoruz." ifadelerini kullandı.

"Toz ve dumandan hareket edemiyoruz"

Yolun bozuk olmasından dolayı zaman zaman trafik kazalarının meydana geldiğini belirten Yusuf Kılıç ise "Biz Nizip'ten işçi getiriyoruz. Tozdan, dumandan hiçbir şekilde hareket edemiyoruz. Arabalarımız arıza veriyor. Araçlarımız zarar görüyor. Ya sabahleyin veya akşamüzeri bu yolun sulanması gerekiyor. Gerçekten yolların hali berbat durumdadır. Devletin bir an önce bu yola artık el atması lazım." diye konuştu.

"Seçin döneminden sonra kimsenin uğradığı yok"

Yolun bir an önce tamamlamasını istediklerini söyleyen Hüseyin Özkan da "Bu yol gerçekten çok bozuk bir yol. Evet, genişletme çalışmaları yapılıyor ama fakat hiç çalışma yok. Bu yolda çok kaza oluyor. 10 dakikalık yolu 2 saatte geliyorum. Bu yolda arabanın balatası da bozuldu. Yol toz içinde, su dökerek geliyorum. Gerçekten çok şikâyetçiyiz. Köylülerde çok şikâyetçiler. Gelip bize iki laf söylüyorlar. Gerçekten olacak gibi değil. Oy zamanı gelip söylemedikleri kalmıyor. Fakat işleri bittikten sonra hiç kimsenin uğradığı yok. Gerçekten çok mağduruz. Artık söyleyecek bir şey bulamıyoruz. Artık yetkililer lütfen bunu artık bir ilgi göstersin." dedi.

"Söz verilmesine rağmen yol tamamlanmadı"

Yolun çok tozlu olmasından dolayı zaman zaman kazaların yaşandığını belirten Ali Kurtoğulları, 24 Haziran seçimlerinde söz verilmesine rağmen yollarının yapılmadığını ve siyasetçilerin sadece seçim döneminde oy istemek için köylerine uğradıklarını ileri sürerek, şunları söyledi:

"Yol yaklaşık bir yıldır bu şekilde. Yol kenarındaki bahçelerin üzeri hep toz olmuş. Yine bununla birlikte bu yolda sürekli kaza oluyor. Ben yoldan gelirken tozdan dolayı az daha kaza yapıyordum. Karşıdan bir araç geliyordu, görmedim. Oy zamanın da herkes buralara geldi, oyumuzu aldılar. 'Yolunuz yapılacak' şeklinde vaatlerde bulundular. Seçimden sonra her şey bitti."

"Yolun bu şekilde olması hasadımıza zararı oldu"

Yolda çalışmaların bitmemesi, toprak zemin üzerine asfaltlama çalışmaması yapılmaması üzerine köy yollarını kullanan araçların sebep olduğu tozun fıstık ağaçlarına zarar verdiğini belirten Mehmet Ergül, "Fıstıklar, zeytinler şu an rezil bir durumda. Rezilliği nedir? Meyveler tozdan dolayı çok haddinden fazla zarar görüyor. Toz meyveyi yakıyor. Bu yolun bu şekilde olması bu seneki hasadımıza çok zararı oldu. Ama yine de bir senedir bu yol bitmedi. Bir an önce bu yolun tamamlanmasını istiyoruz. Bu rezaletten arazilerin bu tozdan kurtulmasını talep ederiz." diye konuştu.

"Seçimden sonra vatandaşı düşünen yok"

Yoldaki tozun fıstık ağaçlarına büyük zarar verdiğini ve ürünlerinde yüzde 10'luk bir kayıp yaşadıklarını belirten Durmuş Kılıç, şunları söyledi:

"Yetkililerin buraya gelip sadece bir 10 dakika burada durmalarını istiyoruz. Bu yolun genişletilmesi için biz malımızdan dahi feragat ettik. Ama yol bir türlü bitmedi. Aylardır bu yol çalışması sürüyor. Bizim mahsulümüzün yüzde 10'u zarar etti. Bir an evvel artık bu yolun yapılmasını istiyoruz. Seçim dönemlerinde 'vatandaş' diyorlar, fakat seçimden sonra vatandaşı düşünen yok." (İbrahim Koçyiğit, Emrah Deniz-İLKHA)








































 

Bu haberler de ilginizi çekebilir