• DOLAR 32.573
  • EURO 34.99
  • ALTIN 2426.55
  • ...
İdlib`de okul vuruldu: Çok sayıda yaralı var
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Rusya ve Baas rejiminin İdlib'e yönelik saldırıları devam ediyor.

İdlib'in Cercenaz bölgesinde rejim okul bombaladı, 4 çocuk yaralandı.

Bölgede yer alan bir gazetecinin paylaştığı görüntülerde şu ifadeler yer aldı:

"Cercenaz'da bombardıman düzenlendi. Füzelerin hedefinde okul vardı. Direkt okulu hedef aldılar. Çok sayıda çocuk yaralandı. Şu ana kadar yaralıların ne olduğunu bilmiyoruz."

Suriye'de Baas rejimi ve Rusya'nın, ülkenin kuzeybatısındaki İdlib ve orta kesimlerindeki Hama illerinde düzenlediği hava saldırılarında 17 kişi yaralandı.

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, Rusya ve Baas rejimine ait savaş uçakları ile rejimin helikopterleri, sabah saatlerinden itibaren İdlib'in güneyindeki, Habit, Cercenaz, Hiş, Temenia, ve Hama'nın Latamne bölgeleri hava saldırılarıyla vuruyor. Saldırılarda 17 sivil yaralandı. Bu kişiler arasında Cercenaz beldesinde bir okula yapılan hava saldırısında yaralanan 2 çocuk da bulunuyor.

Sivil Savunma (Beyaz Baretliler) Müdürü Mustafa Hac Yusuf, şu ifadeleri kullandı:

Sabah saatlerinden bu yana düzenlenen hava saldırılarında çoğunluğu kadın ve çocuk 17 sivil yaralandı.

Muhaliflere ait uçak gözlemevi yetkilileri, saldırılara ilişkin sosyal medyadan yaptıkları paylaşımda, "Hmeymim askeri üssünden kalkan Rusya'ya ait savaş uçakları ve Esed rejimi savaş uçaklarıyla helikopterleri, Hama ve İdlib'in güneyindeki sivil yerleşimlere ve muhaliflerin cephe hatlarına hava saldırıları düzenledi. Cercenaz beldesindeki okulu Esed rejimine bağlı savaş uçakları vurdu." ifadelerini kullandı.

Savaş uçakları ve helikopterin hava saldırıları devam ediyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir