• DOLAR 32.56
  • EURO 34.825
  • ALTIN 2418.497
  • ...
"Kızılay`ı eğitim camiasında tanıtacağız"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kızılay Batman Şubesi, yeni dönemde Davut Okçu ve ekibiyle yoluna devam edecek. Yeni dönemde farklı projelere imza atacaklarını belirten Okçu, İLKHA muhabirine, Kızılay'ı özellikle eğitim camiasına tanıtmak ve ilk yardım faaliyetlerini yaygınlaştırmak gibi faaliyetlere ağırlık vereceklerini söyledi.

Kızılay'ın tarihsel geçmişi ve faaliyetleri hakkında bilgi veren Okçu, "Kızılay teşkilatı Türkiye'nin en eski sivil toplum örgütüdür. Sadece ülkemizde değil, uluslararası faaliyet gösteren bir sivil toplum örgütüdür. Batman'ımızda da bir hayli eski geçmişi mevcuttur. Kızılay 1868'de kurulduğunda daha çok savaşta yaralılara yönelik yardım amacı ile kurulmuştu. Daha sonra yardım faaliyetlerini organize eden, eğitim ve gençlik faaliyetlerini organize eden, afet durumunda afetzedelere yardım konusunda çadır, gıda, ihtiyaç maddelerinin teminine yardımcı olan bir kuruluş oldu." dedi.

Kızılay'ın kan bağışı faaliyetinden de bahseden Okçu, "Kızılay özelikle her vatandaşımızın ihtiyacı olan kan temin etme konusunda faaliyetler yürütmektedir. Bu faaliyetleri Sağlık Bakanlığı ile birlikte yürütüyor. Her vatandaşımızın Kızılay'a ihtiyacı vardır, çünkü herkesin mutlaka bir yakını hastaneye düşebiliyor ve kan ihtiyacı olabiliyor. Bu konuda yarın hangimizin hastası olacak onu bilemeyiz ama biz bugün kan vermezsek yarın kan bulmakta sıkıntı çekeriz. Özellikle kan stoklarımızın azalmaması konusunda vatandaşlarımızın duyarlı olmaları gerekiyor." ifadelerini kullandı.

"Kızılay'ı eğitim camiasında tanıtmayı hedefliyoruz"

Yeni yönetimin projelerinden bahseden Okçu, "Batman Şubesi olarak yeni dönemde özellikle Kızılay'ı eğitim camiasında tanıtmayı hedefliyoruz. Kızılay'ın ilk yardım faaliyetlerini yaygınlaştırmayı hedefliyoruz. Özelikle projeler yapıp, köylerimize kadar inmeyi gaye edindik çünkü afet ne zaman gelir bilinmez. Uzak köylere sağlık yardımının ulaşması zaman alabilir ama her köyde birkaç kişinin ilk yardım faaliyetlerinden haberdar olması halinde birçok insanın mesela kan kaybından ölmesini engelleme şansına sahip olabiliriz. Dolayısıyla ilk yardım faaliyetlerini ilimiz genelinde yaygınlaştırmaya çalışacağız." açıklamasında bulundu.

"Kızılay'a yeni bina"

Kızılay için yeni bir bina inşa etmeyi düşündüklerini söyleyen Okçu, şunları söyledi: "Faaliyetlerimizi daha sağlıklı bir şekilde yürütmek için yine Kızılay'ın Batman merkezde mevcut arsasının üzerine bir bina inşa etmeyi yakın tarihlerde planlamaktayız. Bu konuda hem valimizden hem de belediye başkanımızdan da yardım taahhüttü aldık. Yardımlarımızı daha sağlıklı yürütmek için daha donanımlı ihtiyacı karşılayacak bir binaya ihtiyaç var."

"Kendimize ait bir bilgi bankası oluşturacağız"

Kendilerine ait bir bilgi bankası oluşturacaklarını aktaran Okçu, "Bizim bir bilgi bankamız var; ama bilgi bankamızın ihtiyacımızı karşılayacak düzeyde olmadığını gördük. Bu anlamda hem sosyal yardımlaşma faaliyetinin bilgi bankasından hem de belediyenin bilgi bankasından yararlanmayı düşünüyoruz. Kendimize ait bir bilgi bankası oluşturacağız inşallah. Onun dışında özelikle üniversite ve okullarda Kızılay'ı tanıtmak amacıyla Genç Kızılay teşkilatımızı faaliyete koyacağız, gönüllülerimizin sayısını arttıracağız ve ihtiyaç olduğunda gönüllü genç kardeşlerimiz ile Kızılay imkânlarını vatandaşlarımıza ulaştırmaya çalışacağız." şeklinde konuştu.

"Okullarda Kızılay kulüpleri kuracağız"

Yeni dönemde yapacakları yardım faaliyetlerinden de bahseden Okçu son olarak şunları kaydetti: "Yeni dönemde özellikle üniversite ve ortaöğretimde olan öğrencilere giysi yardımı konusunda da bir çabamız olacak. 10-15 gün içerisinde yine bir parti giysi bekliyoruz, okullar açıldığında bunu öğrencilerimiz ile buluşturmaya gayret göstereceğiz. Milli eğitimde çeşitli projelerimiz olacak, okullarda Kızılay kulüplerinin oluşturulması konusunda da bir faaliyetimiz olacak."(Mehmet Fatih Akgül-İLKHA) 


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir