• DOLAR 32.338
  • EURO 35.091
  • ALTIN 2310.4
  • ...
Aile Sağlığı Merkezlerinde check-up dönemi .
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Aile sağlığı merkezlerinde bu yıl başlatılan risk tarama programı kapsamında, vatandaşların sağlık durumları hakkında muhtemel hastalıkları daha ortaya çıkmadan önlemek amacıyla checkup uygulaması başlatıldı.

Manisa'nın Alaşehir ilçesinde, İstasyon ve Kurtuluş mahallelerinde yaşayan vatandaşlara hizmet veren 5 No'lu Aile Sağlık Merkezinde görev yapan aile hekimi ve aynı zamanda Manisa Aile Hekimleri Derneği (MAHED) Alaşehir İlçe Temsilcisi Dr. Musa Akın, Türkiye genelinde aile hekimliklerinde ücretsiz olarak checkup döneminin başladığını belirterek, "Cumhurbaşkanımızın açıklamış olduğu 100 günlük eylem planında yer alan ve 10 milyon vatandaşımızın checkup yapılmasının hedeflendiği Sağlık Bakanlığı checkup programı uygulaması bugün itibariyle başladı. Bu kapsamda hastalar eğer isterlerse MHRS (Merkezi Hekim Randevu Sistemi) ile randevu alarak bağlı bulundukları aile hekimliklerinde checkup yaptırabilecekler” diye konuştu.

Aile sağlık merkezlerinde checkup ile yapılacak tetkikleri aktaran Akın, "Kan şekeri (glukoz), kolesterol, böbrek fonksiyonu testleri, karaciğer fonksiyon testleri, tam kan, kansızlık ve vitamin eksiklikleri testleri, tam idrar tahlili, guatr ve troid fonksiyon testleri, EKG (kalp grafisi çekimi) ile kanser taraması gibi testler checkup kapsamında yapılabilecek” dedi.

Sağlık kontrolü için aile sağlık merkezine gelen vatandaşlar da ücretsiz checkup hizmetinin başlamasının sevindirici ve çok önemli bir hizmet olduğunu ifade etti. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir