• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Diyanet Sen`den Kutlu Doğum Konferansı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Memur Sen`e bağlı Diyanet Sen Batman Şubesi tarafından Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle düzenlediği konferansa yoğun ilgi gösterildi.
 
İl Kültür Müdürlüğü Konferans Salonu`nda saat 20.00`de başlayan programa, İl Müftüsü Hasan Çağlar, Memur Sen İl Temsilcisi M.Şafi Özperk ve Memur Sen`e bağlı sendika yöneticileri ve üyeleri, BATSO Başkanı Osman Nasıroğlu, SP İl Başkanı Mehmet Fırat, bazı STK temsilcileri, imamlar ve vatandaşlar katıldı. Kadınlar da konferansa büyük ilgi gösterdi.
 
Kur`an`ı Kerim tilavetiyle başlayan konferansta Diyanet Sen İl Başkanı Hamit Ergin açılış ve selamlama konuşması yaptı. Daha sonra söz alan Memur Sen İl Temsilcisi M. Şafi Özperk, son zamanlarda yapılan kutlu doğum etkinliklerinin sevindirici olduğunu ve bu etkinliklerin Müslümanların imanının, samimiyetinin bir göstergesi olduğunu söyledi. Hafta sonu Batman`da yapılan ve yüz binlerce kişinin katıldığı kutlu doğum etkinliğini örnek gösteren Özperk, yüz binlerce kişinin katıldığı etkinlikte en ufak bir olayın yaşanmadığına dikkat çekti.
 
Söz alan İl Müftüsü Hasan Çağlar`da, ülke genelinde olduğu gibi Batman`da da çok güzel etkinlikler olduğuna dikkat çekerek, bunlardan maksadın Peygamberimizi daha iyi tanımak ve anlamak olduğunu kaydetti.
 
O`nun Nazarında İnsanlar Arasında Sosyal Statü Farkı Yoktu
Yıldız Camii İmamı Savcı Kıyanç ve İHL ilahi korosunun okuduğu Kürtçe mevlid ve ilahilerden sonra konferansa konuşmacı olarak katılan Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Dr. Abdurrahman Candan, "Peygamberimizin (sav) Öğretisinde Haklar ve Sorumluluklar" konulu bir konuşma yaptı. Peygamber Efendimizin ahlakından ve davranışlarından örnekler veren Candan, Kur`an`da geçen en güzel vasfının ümmetine çok yakın olması, onların içinden çıkması olduğunu belirterek, O`nun rahmet Peygamberi olduğunu belirtti.
 
Müminlerin Peygambere bağlılığının soyut ve uhrevi kurtuluş olmadığını dile getiren Candan, "O, bize bir yol göstericidir. O biziz, biz O`yuz. Bizler Onun aile ferdiyiz. Bu bir iman birliğidir" dedi.
 
Candan, O`nun nazarında insanlar arasında sosyal statü farkı olmadığını, köle, kadın ve çocukların da onunla çok rahat ulaşabildiklerini ve kendisine ilk tabi olanların da ezilmişler olduğunu ifade etti.
 
İşveren ve işçi hakları ve aralarındaki münasebete geniş olarak değinen Candan, peygamberimizin, hayatından ve hadislerinden örnekler verdi. Toplumdaki amir, memur, işveren ve işçinin vazifeleri farklı olsa da aynı iş için hizmet ettiklerini belirterek, Peygamberimizin herkese hakkını verdiğini, hak dışında bu kesimleri kardeş yaptığını ve bununla toplumda adalet, dayanışma ve huzur olduğunu kaydetti. (Veysi Demir, Halid Coşkun - İLKHA)
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir