• DOLAR 32.371
  • EURO 34.978
  • ALTIN 2325.427
  • ...

2018 yazı Avrupa'nın gördüğü en kavurucu mevsimlerden biri oldu. Ekmeğini tarım ve hayvancılıktan kazanan çiftçiler ise krizle karşı karşıya kaldı.

Kuraklığın, yem sıkıntısına yol açan çetin kış aylarını takip etmesi tarıma büyük darbe vurdu. Aşırı soğuklardan yeşeremeyen otlak alanlar bu kez rekor sıcaklar nedeniyle çorak kaldı.

Kuraklığın en etkili olduğu ülkelerden İngiltere'de mandıracılar, saman ve ot gibi yem kıtlığından dolayı hayvanlarını kesimhanelere gönderdi.

Avrupa Birliği kuraklık nedeniyle, ağustos ayının başında alınan önlemlere ek olarak çiftçilere daha fazla destek sağlanacağını duyurdu.

Avrupa Komisyonunun, temmuz ve ağustos ayı için hazırladığı Avrupa'da Mahsul Takibi raporunda da Almanya geneli ile Fransa, İngiltere, İtalya, İrlanda, Polonya, Macaristan ve Romanya'nın bazı bölgelerinde kuraklığın tarımı etkilediği belirtildi.

Tarım arazilerinin hava koşullarından olumsuz etkilenmesi, Avrupalı tüketicinin gıda faturasına ve market raflarına yansıyacağı ifade edildi. (İLKHA)