• DOLAR 32.369
  • EURO 34.985
  • ALTIN 2325.34
  • ...

Amerikan Foreign Policy dergisine makale yazan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, "Trump yönetiminin küresel ekonomiyi yönetmesine güvenilemez." dedi.

ABD Başkanı Donald Trump'ın Türkiye'ye yönelik saldırısının ardından dünyanın kendini Washington'ın ekonomik gücünden koruması gerektiğini vurgulayan Albayrak, "Trump yönetimi, NATO üyesi bir ülkenin ekonomisine alenen yaptırımlar ve tarifelerle saldırdı." ifadelerini kullandı.

Bakan Albayrak, söz konusu saldırının döviz kurlarında dalgalanmalara yol açmasına karşın nihayetinde Türkiye ekonomisinin güçlü temellerini ortaya koyduğunu belirterek "Bu süreçte, Türkiye'nin finansal yapısı ve bankacılık sisteminde, önemli hiçbir değişiklik yaşanmadı." değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye'nin Uluslararası Para Fonuna (IMF) başvurmasının ajandasında olmadığını da kaydeden Albayrak, "Hedefimiz Türkiye'nin doğrudan yabancı yatırımları çekmeye devam etmesi ve küresel ekonomi için bir inovasyon, araştırma ve geliştirme merkezi haline gelmesidir." dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, makalesinde ABD'nin siyasi nedenlerle yaptırım uyguladığı tek ülkenin Türkiye olmadığına da dikkati çekti. (İLKHA)