• DOLAR 32.49
  • EURO 34.999
  • ALTIN 2434.519
  • ...
30 Nisan Cumartesi, Başörtüsü Eylemi...
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Başörtü yasağına karşı olan sivil toplum örgütlerinin çağrısına cevap veren çok sayıda dernek, vakıf ve sendika temsilcileri İzmit Merkez Bankası önünde buluşacak. Mazlum Der Kocaeli Şubesi tarafından organize edilen yürüyüşte, İzmit İnsan Hakları Parkı Özgürlük Meydanında konuşmalar yapılacak.

Gaziantep Mazlumder`in yanı sıra çok sayıda STK`nın katılacağı yürüyüşte platform tarafından alınan karar ile hiçbir siyasi partinin bayrak ve flaması açılmayacak. Onbinlerce katılımın beklendiği yürüyüşte, seçimler öncesi siyasi partilere yasağın son bulması için çağrılar yapılacak.

Şube Başkanı Abdurrahim Çelik yaptığı açıklamada; "Haksız ve hukuksuz yasağın son bulması için Kocaeli`nde buluşalım, zulme karşı birlik olalım" ifadelerini kullandı.

Ayrıca Platform tarafından yapılan yazılı açıklamada ise, "Herkesin hakkını aradığı, fakat başörtüsü gibi insani bir mücadelenin susturulmaya çalışıldığı bir dönemde, bu yürüyüşe katılım olarak destek ve katkılarınızı önemle bekliyoruz. Başörtü yasağı konusunda üniversitelerde sağlanan problemi bir özgürlük dışında ne değişmiştir? Bu gün İmam hatip öğrencileri dahi derse girerken başlarını açmaktadır. Bunu yapan kim? Halktan hiçbir desteği olmayan, minik bir azınlık, oligarşi, statükocu birkaç kişi... Bir halkın değil, birkaç kişinin halka tahakkümü asla kabul edilemez. Sadece bir alanda değil, yaşamın her alanında, eğitim devlet dairelerinde, mecliste, kadınlarımızın ayrımcılığa uğramadan, inançları gereği taktıkları başörtüsüyle bulunabilecekleri, özgür günler gelene kadar bu mücadele sürecektir. Tüm Türkiye`nin yardım ve desteğinizi bekliyoruz" denildi.
Medya 73
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir