• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
Anız yangını zincirleme kazaya neden oldu: 8 yaralı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman-Bismil Karayolunda yol kenarında yakılan anızın görüş mesafesini düşürmesi nedeniyle oluşan ve 6 aracın aracın karıştığı zincirleme kazada 8 kişi yaralandı.

Edinilen bilgilere göre kaza, Batman-Diyarbakır Karayolunda Bismil ilçesine 11 km mesafede meydana geldi. Akşama doğru yakılan anızların çıkardığı dumanlar rüzgarın da etkisiyle yolu kapladı. Duman nedeniyle görüş mesafesinin aniden düşmesi zincirleme trafik kazasına yol açtı. Bir minibüs, bir TIR, bir pikap, 3 özel araç toplam 6 aracın karıştığı kazada 8 kişinin yaralandığı, bazılarının durumunun ağır olduğu belirtildi. Araçlarda ise büyük hasar oluştu.

Kaza yerine çok sayıda sağlık ve kurtarma ekibi sevk edildi. Sağlık ekiplerince ilk müdahaleleri yapılan yaralılardan biri Batman'a sevk edilirken, Ali Keskin (25) Bedir Han Akın (58) Cindi Akıncı (68) Havin Nur Güzelses (10) İsmail Aksu (21) Abdulmenaf Çınar (47) ve Yusuf Çınar (13) isimli yaralılar ise Bismil Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı. Bismil'e kaldırılan bir yaralının Diyarbakır'a sevk edildiği öğrenildi.

Kaza nedeniyle trafik akışı dururken, uzun araç kuyruklarının oluşuğu bildirildi. Kazaya karışan araçların yol kenarından kaldırılmasıyla trafik akışı tekrar sağlandı. Jandarma ve trafik polisleri tarafından kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

Öte yandan anız yangını sebebiyle çıkan dumanın yolu kapladığını ve bu yüzden görüş mesafesinin azaldığını belirten sürücüler, yaşanan duruma tepki gösterdi. Her sene bu gibi kazalarla karşılaştıklarını ifade eden sürücüler, bunun önlenmesini, anız yakanlara ağır cezaların verilmesi gerektiğini kaydettiler. (Mehmet Fatih Akgül-İLKHA)








































 

Bu haberler de ilginizi çekebilir