• DOLAR 32.33
  • EURO 35.091
  • ALTIN 2299.224
  • ...

Cengiz İnşaat ve Özaltın İnşaat'ın ortaklaşa kurdukları Kalehan Enerji Üretim ve Ticaret AŞ bünyesinde çalışan ve bir gerekçe gösterilmeden şirket tarafından işlerine son verilen 35 özel güvenlik görevlisinden yaşları 40'ın altında olan 25 kişi için çekilen kurada 18 kişi, güvenlik korucusu olarak işe alındı.

Solhan Hükümet Konağı önünde gerçekleştirilen kura çekilişine Kaymakam Fatih Okumuş, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Gökhan Erer, İlçe Emniyet Müdürü Vehbi Sarıkaya ve güvenlik görevlileri katıldı.

Kura sonucunda açıklamada bulunan İlçe Kaymakamı Fatih Okumuş, "Malumlarınızın olduğu üzere 15 Temmuz 2018 günü pazartesiyi salıya bağlayan gece Kalehan Barajında çalışan 35 güvenlik görevlisi Solhanlı vatandaşlarımız profesyonelleşme ve şirket politikalarının bir şekilde değişmesi neticesinde işsiz kaldılar. Bu arkadaşlarımız 7 yıldır bu barajda çalışıyorlardı. Tozunu toprağını yuttular bir kusurları yoktu. Bir emekleri vardı. Fakat bu şekilde bir gece yarısı ve toplu bir şekilde işten çıkartılmaları neticesinde bunu hem ilçe nezdinde hem ülke nezdinde basın yayın ve çeşitli kaynaklarla mağduriyetleri yer aldı." dedi.

"17 kişinin haklarını takip edeceğiz"

Kaymakam Okumuş,  şunları söyledi: "Biz de Kaymakamlık, Valilik olarak işini kaybeden bu arkadaşlarımın tekrar bu baraja işe alınması yada bir şekilde istihdam edilmesi, evlerine ekmek götürmeleri için yardımcı olduk. Bize de İçişleri Bakanlığımız tarafından son tahlilde 18 korucu kadrosu gönderildi. İşsiz kalan 35 arkadaşımızdan şartları tutan 25 kişi arasından kurulan komisyon ve heyet nezdinde kamera kaydı ve şahitler gözetiminde kendilerine kura çektirmek suretiyle 18 kişi asil olarak tespit edildi. 7 kişi de aynı şekil ve aynı usulle yedek olarak tespit edildi. Bu arkadaşlarımız çeşitli bürokratik işlemleri neticesinde inşallah ilçemizin çeşitli köylerinde görev yapmak üzere korucu olarak görevlendirileceklerdir. Bu 25'in dışında 10 kişi kaldı.  Bir şekilde 40 yaş üstü veya şartları tutmayan korucu olmak istemeyen hem yedek vatandaşımız 10 kişiyle birlikte 17 kişi dışarıda kalmış oldu. Bunlara iş bulma noktasında Kaymakamlık olarak yeni korucu kadrosu gelmesi durumunda yardımcı olacağımıza hem de serbest piyasa iş dünyasının da bu konuda bu arkadaşlarımızı istihdam etmesi konusunda bir fedakârlık yapmalarını istiyoruz. Biz hem kamu kurumlarından hem de özel sektörden bu arkadaşlarımıza yardımcı olunmasını beklediğimizi ifade etmek istiyoruz. 17 kişi işsiz kaldı. Bu 17 kişinin de inşallah haklarının takip etmeye, düzeltilecek bir imkan olması durumunda da haklarının düzeltilmesine, iade noktasında elimizden geleni yapacağımızı ifade etmek istiyorum."

Cengiz İnşaat ve Özaltın İnşaat'ın ortaklaşa kurdukları Kalehan Enerji Üretim ve Ticaret AŞ bünyesinde çalışan 35 özel güvenlik görevlisi, 15 Temmuz 2018 gece nöbeti tuttukları sırada silahlarının balistiğe gönderileceği bahanesiyle şirket yetkilileri tarafından toplanmış ve sabah saatlerinde ise işlerine son verilmişti. (Nihat Kanat-İLKHA)