• DOLAR 32.596
  • EURO 34.822
  • ALTIN 2508.413
  • ...
İşgal güçleri yine saldırdı: Bir şehid yüzlerce yaralı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZZE - Siyonist işgal güçlerinin, bugün ikindiden sonra Gazze sınırında yapılan Büyük Dönüş ve Gazze Üzerindeki Kuşatmayı Kırma Yürüyüşlerine katılan savunmasız halka ateşli silah ve göz yaşartıcı bombalarla saldırması sonucu ilk belirlemelere göre bir kişi şehid oldu, 30'u gerçek mermilerle olmak üzere 210 kişi de yaralandı.

Filistin Enformasyon Merkezinden edinilen bilgilere göre, Rafah'ın doğusunda işgal güçlerinin açtığı ateş sonucu göğsünden yaralanan bir gencin şehid olduğunu belirtildi.

"Trump! İstemesen de döneceğiz"

Gazze halkı, "Trump! İstemesen de döneceğiz" sloganıyla bugün 24'cü cumasına giren Büyük Dönüş Yürüyüşlerine katılmak için sınırdaki eylem çadırlarına oradan da sınıra yürüdü.

Gazze sınırından sadece birkaç yüz metre ötede mevzilenen işgalci keskin nişancıların görüş mesafesini kapatmak için gençler, lastik yakarken, başka gençler de hazırladıkları yakıcı balonları Gazze sınırı yakınlarındaki Yahudi yerleşkelerine gönderdiler.

Sınırdaki gösteri faaliyetlerini organize eden Dönüş ve Kuşatmayı Kırma Yürüyüşü Çadırları Ulusal Heyeti daha önce yaptığı açıklamada, bugün ikindiden sonra Gazze sınırında yapılacak faaliyetlere halkın katılım göstermesini talep etti.

Açıklamada Filistin halkının Kudüs'teki sabit hakkıyla, pazarlık konusu yapılamayacak olan başta geleceğini belirleme ve başkenti Kudüs olacak bağımsız devletini kurma hakkına bağlı olduğu ifade edildi.

Gazze halkı 30 Mart'tan bu yana Cuma günleri sınırda kurulan eylem çadırlarına gelerek dönüş hakkını ifade etmek için barışçıl gösteriler düzenliyor.

Masum ve savunmasız insanların yaptığı barışçıl gösterilere tahammülü olmayan işgal güçleri keskin nişancılar aracılığıyla ateşli silahlarla ve göz yaşartıcı bombalarla halka zarar veriyor. Saldırılar neticesinde şimdiye kadar 172 kişi şehit olurken, 18 bin kişi de yaralandı. (İLKHA)













Bu haberler de ilginizi çekebilir